[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
自炒
叻係radio 話係油門stuck 咗 落車後interview 話係自己mistake
紅牛有啲咁既對手
真係訓訓下都笑醒
想輸都難
覺得車快可以overcut
有delay,不過都一定係鬥緊嗰時叫
發覺大家幫叻計數時都幾仁慈,竟然覺得叻下半季唔使罰格/罰完都照p1

GOAT
點解無垃利
咁叻呢
DNF左
架車爛左,冇得拉
其實拉利叫Saniz Box 呢個位唔係大師錯晒
大師早o係佢同佩鬥車前 叫佢入pit 叫左2-3次有多
但Saniz 一直扭扭寧寧, 唔肯入pit

我地睇佢鬥緊o個陣播radio, 其實一定delay左
但佢鬥緊o個陣其實o係pit entry,
計返條數其實pit entry前幾個灣叫你都好正常

拉利錯在 佢明明有數據o係手, 明知條黃去唔到尾
但係 講野唔撚firm, 而Saniz 又明顯唔撚信pit講o既野

過左佩再入pit 都係正常決定,
因為佩比人隊左出去, 佢過左佩後突然多左5s-6s o係手
條黃如果去唔到尾, 呢個係最o岩o既timing

好似我之前幾場一直講, Saniz 對車隊o既唔信任愈來愈犀利
而家係完全叫佢唔郁, 都唔好話分咩1 2號車手 同 team order.
架車喺中間互拉玩拔河
叻同carloss 向前 跟住Binotto加啲engineer 向後行
https://youtu.be/wnzR3wyQA3s
10秒撞,一分鐘後先no
聽到叻句大叫真係有啲擔心佢精神健康
Max Verstappen's career stats:

16 poles and 27 wins 🏁

Charles Leclerc's career stats:

16 poles and 5 wins 🏁
然後每一次都比人undercut
以廠隊嚟講,Alpine係冇可能叫合格
除非Renault改用Alpine牌頭嗰陣連budget都cut埋咁冇計
因為俾車隊向後拉走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞