[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
恩撚話am既策略係fp時開一開左啲軚先,話俾啲軚早過人地進入狀態
最尾十圈輕油新黃邊個夠你玩,自己一個跑Q4
亦都早啲用完
之後驚開唔到呔就話
今場咁熱洗鬼開定
真唔真啊
自己唔集中就話人地錯
琴晚佩應該真係熱得制
個個場上車手都咁熱㗎啦
same condition
自己發2次夢就唔好怨人
主席低低地認柒左算啦
墨西哥人都怕熱
而家跑咗12場,垃利得6場係兩部車都衝到線,開季巴林靠紅牛Double DNF先拎到1次one two

紅牛就有8場兩部車衝線,兩次one two
而且除咗開季巴林double dnf,紅牛點都有個車手上到podium,相反垃利係做唔到場場podium
Merc就更加唔洗講,唯一一次DNF係素狗炒支周,Merc未試過因為壞車而DNF
如果垃利再係咁落去,Merc真係靜靜地上車隊第二

點睇都係擔心垃利多d
上站FP1時amazon有個表係開季到依家upgrade幾次後既各隊拉利架車最快,然後唔記得係AM定AR係負研發慢左
拉利最大問題係架車同車手既穩定性同pit crew
負研發係AR
都幾明顯
再之前引擎都出事過幾場,先出現新舊件唔兼容搞到全部件銀牙要換晒
AM最後第十、第十一翻嚟都算係咁
拉利最搞笑係成日以為自己係戰術大師
乜撚野ABE plan
講撚哂暗語
但係原來係完全柒
連 d 場上基本簡單strategy 都搞唔掂

怨素更加係痴撚線
不斷咬住話自己頭碌追到
如果佢講ge 野成立
咁唔使賽車啦
個個係急彎行內線
唔brake bump 人出去就得

難為佢講到自己岩哂咁
不過佢好似有呢鋪癮
成日都係唔夠位格硬過
氣上F1前係GP2冠軍, off track 又做咗好多PR嘢
On9con F3冠軍直升但係試過失業一年
法國人心目中應該覺得氣實力好啲
都有可能係
垃利先係最穩定果隊
永遠都出事比你睇唔會令大家失望
好穩定地唔穩定
怨素個divebomb 係新世代車手嘅手法問題
夠位過成功就叫做厲害
唔夠位夾硬過就...

所以怨素應該要知divebomb風險...

其實廁狼以領隊角色出聲襟佢係啱,好明顯怨素怨到上火,唔襟好易出意外
原來Max早19叻入F1成3年
唔怪得max睇落成熟咁多
私家路
唔係捧佢都凳佢慘
下?我覺得叻俾人咁樣花式撚化都無發大火都係成熟既表現黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞