[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
其實個下有咩問題 雖話踩界但係都係合法防守
其實今季早段on9con都拎左好多分
反而唔知點解大頭不斷黑
如果去到季尾都仲係on9con高分啲
咁冇理由唔留
不主席相既成績相比之前果三隻牛仔已經好太多了
Pit crew今年好醒神喎都冇咩慢pit
車手榜第8比你講到唔值得留喺f1 咁後面啲車手點算
因為係名氣問題,試下掉翻轉兒子搞四冠,一定係兒子比人插到飛起
拉利d pit 係唔差既,最柒既monaco double stack 都快手
係call pit or not 果part 柒
尋日先搞到sainz 又慢又unsafe release,仲要罰5秒,然後搞到拉利講得出5秒stop n go要sainz入pit
無計啦,咁多plan要記
冇乜參考價值
Max 第30圈 素子係2nd last lap
油量同tyre wear 差好遠
平均哋有貨交 vs 派報紙
搵人po下j圖下火氣

Unsafe release 係sainz 自己衝紅燈
多plan 都算,好唔肯定先係問題
琴日有下係"Plan D. Let me know your opinion"
雖然話就係話車手感覺都緊要,但係你入面睇哂mon 咁,而個車手through out 又會有d feedback
係咪應該更加assertive 呢
其實我覺得就算睇行為判罰而唔係睇結果判罰
如果將發生碰撞時既車追納入考慮既話會好少少
因為雖然車手冇辨法預計個意外會炒成點
但係 in general 愈高速既碰撞就愈大鑊架啦
咁樣仲可以令車手過高速灣要加部小心添
雖然平治上番黎係好睇好多,
但係唔想見到喊狗上到POD呀

好似琴日個場咁, 素子會開咪頂番班工程屍同賽後都重繼續講,
咁先好睇架麻,
個問題大家都有
又唔係淨係得佩有問題

同等條件下素喺後面劃火柴過左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞