[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
咁係咪用返舊spec?
你用舊spec 即使o岩渣 你都跟唔上拉利
你適應部車, 唔係部車適應你
已經唔係要求你p1 或者贏拉利
最基本平治都過唔到
提早拎咗冇得追仲出嚟做咩
計過數,假設之後10場lec場場p1,max場場p2

LEC 170+250+8=428
VER 233+180+7=420

即係LEC之後淨係可以攞1次P2,如果唔係喺max唔dnf嘅情況之下都幾難追

結論:next year is our year
咪就係無意義所以有機會有得睇free to fight lor? 唔係咩?
嗰度咁多粒意粉包含哂成隊垃利strategy
仲有紫圈嗰分呢?
63分都未咁絕望嘅,季初Max輸46分都三爬兩撥上返嚟

雖然依家係拉利後追
冇得追o既原因唔係因為場數唔夠
而係因為佢隊車係拉利
今年o既拉利 比多5場佢都唔會追到
等睇L佬聽日條片
上年和牛同兒子撞係罰和牛10秒........
仲要呢單事後睇只係五五波
同樣情況benz落後嘅話應該都仲追到嘅,拉利我就真係唔信喇
牙氣搞乜鳩
下場應該岩拉利,拉利咁都止唔到血就真係可以next year
佢話拍枱拍到手痛
真係好撚慘
不過辛斯嗰到pit唔pit幾時pit
都應該係P5嘅
唔怪得有人苦練tap and go都唔學hit apex la
一下收人皮都係五秒,使鬼搵線搵得咁辛苦
其實兩部拉利個pace 都快過max
即使係 saniz 都係
如果唔犯on9錯, keep 住呢個勢
應該可以lam 到好多場 1 2..
只係開pu 個數 多太多,
仲有10埸 Saniz 同 Lec 都肯定要開至少多1 set PU
發現同某隊有關既車手特別鐘意tap 人
以我理解
後車爬前車

Inside:
後車係apex位前轆/軸過左前車後轆/軸
(唔知轆定軸)
= 前車要留inside room for racing
前車留左照炒 = 後車cause a collision = 5s

反之前車可以格硬閘埋黎

Outside:
後車係apex位要前過前車
(唔清楚要幾前,頭剷突出黎?頭轆/軸突出黎?)
= 前車要留outside room for racing
前車留唔到位炒左 = 前車cause a collision = 5s

反之前車可以格硬推你出去白線外

(注意:前車 = 被爬)
仲FREE TO FIGHT?
如果提早拎左WDC,射你隊友上去拎多次冠軍啦
佢個Pit time 時間o岩嫁
佩狗比人隊左出去 佢入pit 拉左5-6s 出黎
佢係on9 在unsafe release ,
同埋我冇睇到點解出safety car前明明佢已組過左兩部老麥
pit完反而o係後面
平治:一下收人皮 五秒 好撚抵玩
係,hit apex唔成功撞咗罰得重好多
Tng 化算
簡單黎講前車可以閘後車出界黎防守
而後車唔可以撞返前車出界黎進攻?
所以素狗係咪應該要罰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞