[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
兩個車手平均時間黎?
Max 個pace 快過benz 好多wo 明明
同樣都係法仔嘅氣 起碼都叫靚仔過佢
因為辛斯後期用咗新黃
屌真
明明架車根本就睇住嚟食
要變嘅係牛
放是但一個入pit咬住
另一個放星唔得嘅
又要plan B plan E
老麥sector 1 包尾 overall 尾四

咁都兩部車有分番嚟
季初仲講緊牛架車唔穩定
點知牛唔洗點upgrade
睇拉利每場爆一爆
隨時黑平冷手打個熱飛機
Mercecds is back confirmed?
屌講真
望住林sir 素狗站站等垃利自爆上pod
聽住廁所同林sir啲衝線radio

真係好撚on9

Gasly係SC時換黃軚都可以行到尾,點解拉利要pit多次Sainz呢?
主席今場慢到
黑平應該仲慢過紅牛嘅
行到尾到push到尾唔同嘅應該
舊野咁整齊,係唔係自己架架車甩出嚟
Max 同 辛斯 兩位紅牛出身既車手呢方面都唔差
識俾返意見
Ham9 用high downforce所以S1,S3都快
PR63用 low downforce所以S2快
所以搞到上面個假象
後面有個full lap time 都係 benz 勁d
所以我話係唔係平均時間
因為佩今場真係好撚慢
saniz 條黃push 到丕晒口
唔係平均時間,個ideal lap只係將team fastest sector加埋,所以係ham9 s1同S3加PR63嘅S2

Btw, redbull個三個sector時間都係max做,唔關佩事
Red Bull 車手 Sergio Perez 指 賽會資訊系統混亂,導致在賽事尚餘數圈時, "虛擬安全車" (VSC) 完結的一刻被 George Russell 輕鬆超越,錯失季軍登上頒獎台的機會,為此感到十分沮喪。

Perez 與 Russell 在比賽中後段 3 - 4 位 競爭激烈,因為 周冠宇的 Alfa Romeo 戰車故障停靠路邊,賽會 宣佈介入 VSC 暫緩比賽。

及後清理現場完畢,大會透過訊息系統向各車手提示 VSC 時段即將結束,賽例訂明 "在 10 至 15 秒後的任何時間" 比賽將會重開,但不知何故延誤了 1 分鐘 才轉綠旗,所以令到 Perez 無所適從。

該位 墨西哥籍車手 懷疑系統軟件出現問題,對手 Russell 收到的資訊 與 自己有異,所以對方有更佳的準備。

塊地好硬
明了
on9表
https://www.instagram.com/p/CgZ1q1eKJeN/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

話收到2次VSC ending嘅message喎,係嘅話FIA真係好撚on9
有潛力變野餐圖ver2
係,個表無咩參考價值,個表拉利同Alfa 咁快因為二停換咗新黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞