[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
一起步主席仲咬到佢車尾咪有畫面
‘’波板糖人‘’都有責任,佢要睇有冇車黎
Yea
https://m.youtube.com/watch?v=_wHIkRiW89M

咪就係見到有車唔放綠燈 自己衝燈罰抵罰啦
又咁講 AM Strategy 已經幫住兒子 臨尾圖都追返上嚟
大家都係鄧四屆唔抵啫
淨係希望AM班戇鳩engineer盡快搵到跑q嘅tune window
又唔覺架車有快左

臨尾max問換唔換軑 換完都會有同樣效果
好欣賞紅牛radio 唔係come back to you
差咁遠
真。Drive to survive

辛斯: 我個次㗎車著火又溜後差d走唔到
lec: 我個次㗎車個油門唔識縮
vet: 我個次直路尾300幾km/h個brake failure
今季創左pole to lose 紀錄未
一早已經咁講 又係曾經威過依家柒到仆街食老本 間中又有d勢頭好返d之後又收皮

利申:死獌狗
佢pole to win rate 一直都係龍尾
其實我一路覺得拉利連基本 strategy real time software 都未寫好

正路應該係有 software mon 住自己同其他車隊時間, 同 predict ge 形勢

一有d 乜風吹草動software 應該比到基本建議換唔換, 換乜呔, 換會出番來係邊, 唔換會點, 換左人地會唔會跟等

拉利比我感覺係佢地自己好似無呢種 software 咁
plan 就諗埋一大堆, 但唔覺係臨場make 到 real time decision. 呢 d 野臨場仲靠人計就死得
即係上年尾個幾場 ham又真係場場p1 max又場場p2死咬尾

今年拉利邊有咁既能耐
呢個strat有用嘅話benz 紅牛呢啲晨早咁做啦
咁獌連好少少
你諗下, 近40年, 垃利得Kimi (1) 同 老舒 (5) 2位WDC
80~90年代垃利一個WDC都冇
豪門? 我屌
咁以前老豆力量撚胎係有一手
不過下下就係 stay long overcut
之前撚胎壓都係佢哋玩先
牙氣今年嘅表現冇咩說服力
和牛唔係俾on9con撞走嘅話可能今場車手榜已經過埋牙氣
其實兒子last turn個下唔係唔得,但問題係佢後面嗰個係佢隊友嚟啲人都係jer佢做乜想搞鳩隊友
上到pole嘅咪得牛馬4條友
有乜好計
唔係直頭hi左啦咩
We would switch to plan E
咸9追唔到max 但係佩9又追唔到咸9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞