[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
愛快做咩好似收收地皮咁
頭果幾場好似有5,6,7
佢隊友pole to win未輸過
架架車都唔同嘅,而家睇好似用平治偈嘅開軚特別慢,唔知關唔關事
最後一個得分位喎,嗰下佢唔守就真係唔配做車手,而嗰下防守亦係一啲問題都無
學咗垃利d衰嘢-負upgrade
LEC同VER都係生涯16 pole
LEC 16 pole 5 win
VER 16 pole 27 win
LEC pole VER win 多過LEC pole to win
VER pole LEC win 就只得一場

LEC同垃利正賽有幾恐怖? 唔洗睇replay都諗到
16 pole, 4次pole to win, 25%轉化率
支周壞車都壞咗5,6場
哈屎咪示範咗唔洗大upgrade都可以入Q3拎double double points
係Alfa喺度派膠
但今場Q又無咩表現
但哈屎學咗拉利strategy team
lec依家好似比人輪姦左幾次咁 慣左唔想再反坑
拉利感覺上做唔到廁所狼係DTS講果種,一支成功車隊,自己對自己嘅批評永遠都係要最harsh同最無情。
Program 大隊應該隊隊都有
甚至好多嘢係季前已經要 sim 定
問題係喺 Maranello Sim完 前面有 option
一就係由 Maranello 去 pit wall 溝通做決定太耐
二係有壓力時有 option 擺喺面前 要由人做決定果陣太保守

同樣地 平治一係做得幾好
不過二果方面就時好時差
留意到牛同平啲車手就算對車隊Strategy有質疑
只要Engineer講Pit confirmed
就算係喊同Max都會聽話入
拉利就問咗好似冇問咁
Lec第一次pole to p4都係壞pu
p3至真
琴日真係好多笑料

Tvb又有得笑F1又有
Survive to drive
好少聽到有engineer問車手blan B how do you think
咩都問返車手,唔做決定咪唔使上身
佢自從唔係廁所狼隻狗之後
有車喺後鏡都癲狗咁守架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞