[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
Max柒咪就係西班牙spin左同Monaco排位差
其餘場次唔壞車/爛車都係1/2返來
咸愈放愈遠都算 當佢季中上力愈揸愈順

Vsc完restart 真係柒到on9
其實全世界拉利迷真係對叻勁溫柔

如果圖 Kimi 咁樣自炒

已經俾人屌 Spin 圖 廢老屌到落地核

靚仔真係大晒
數學上而家連0分嘅Latifi都未離開爭標組

9月先再問啦
都唔關佢事
個下唔叫柒啦,有時有d位真係會望唔到
問題係佢而家根本就係跟結果判,見佩蛇無事就查都唔查
Carlos 換咗新黃,Max 同素先有相同tyre life

淨係差0.2 秒,個差距無toto 講得咁誇張
Max而家 233,
10場P1+10場FL+1場sprint有268分
技術上任何人都仲有機會拎WDC
不過可能需要VER LEC PER SAI RUS HAM 剩低10場全0分咁解
咁撞到人dnf係未應該罰stop and go /dq呀
上年又話唔應該睇結果判嘅
素上場罰得五秒都賺哂啦
場場tap人收人皮
我覺得你地對FIA要求太高
上次FIA連睇有冇出track limit
都要完左場先del主席個Q2 Q3圈
應該2023大細牛都係呢個陣容
主席雖然今場發夢,但係始終佢做Max wingman 比較夾,必要時又可以負責執雞

但長遠真係睇和牛或其他RBJ
今年細牛架車太雞,aero有大問題,唔好睇佢哋嘅成績結果
只能比較氣同和牛兩者表現
細牛啲官稿同訪問最近久唔久就會話今年和牛畀到牙氣好大壓力,睇呢幾場排位加埋氣嘅表現唔似吹水
再加埋和牛向日媒透露自己最近玩雙修,即係希望自己唔理甩尾車定係推頭車都楂得夠快
咁剩低嘅真係「問題兒童」果part幾時可以收下火...

RBJ就真係人多但無個突出
佢哋內部睇嚟都預2024 先揀人上
暫時睇烤架/ 岩佐/ 蝦炸係目標人物
岩佐呢個真係殺手級人物嚟,無唸過佢今年進步神速。佢雖然raw pace都唔係和牛果級,不過佢其實技術層面似乎拍得住和牛,單係睇佢今場features race 無DRS過doohan 果下真係神級把握
另外我覺得烤架都合格有餘,話佢慢熱都畀佢上半季拎到winner
當然今年F2班舊生表現係一言難盡
都係閪班牙是但
最大問題係柒完都可以P1
銀石尾幾圈

FIA依家似傾向好睇就算
唔係要求過高問題,而係佢地根本就係講一套做一套
呢個0.2 秒都好多因素要考慮嘅
Max當時仲有半缸油素可能得1/10缸
Max條胎行左10圈素條胎行左30
Max後面係林蛇素後面係主席
P1+P4多分過P2+P3
所以主席嘅工作就係Max贏到嗰陣守喺P4
Max贏唔到就殺上P3
Max出事就頂上拎P1 P2
咁計嘅話呢兩年佢都算稱職
係自己事啦
有人話睇到minisector push 到紫色
然後就炒左
但係好似19con 咁樣隊走和牛呢啲case
無論係邊兩架車嘅組合都搞到場車變唔好睇
由咸狗隊秦仔走開始我一直都話+5s係個笑話嚟

和牛入pit 踩界又係+5s
隊走個競爭對手又係+5s
其實我哋應該體諒吓法拉利 冇法拉利就唔會有娛樂
大家諗吓 正當大家今次又係一場西車嘅時候
叻選擇犧牲自我 整個S🅱️in俾大家
至於戰術大屍 就為咗令個氣氛可以keep住
就決定犧牲Carloss Podium嘅機會
上演左兩次「超戰術」演出
為咗可以呢場車添加娛樂性 真係用心良苦
Respect
睇案例,51G先係10秒
咁on9con呢嘢5秒咪好正路

FIA
10s stop and go 好啲?
車差
再講架車我真係想發火
細牛仲話會有架好車畀車手好好表現...
咁早留住牙氣續約搞到和牛自己為咗張約唸錯隔離

運氣呢家嘢,佢有個trend, 上年下半季由墨西哥到沙地佢又係q跑得唔錯,正賽就有事發生。衰人哋同衰自己都有
最後一場就跑個P4

希望今年個黑仔trend快啲完

講黑仔,周車神都唔可以唔提,貼錢買難受
4次壞車DNF,好彩大炒果次人無事...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞