[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
it's called a motor race. we went car racing

入得F1都想鬥車贏車
贏隊on9垃利都冇過程,揸揸下通知你p1
Max 呢幾場一係俾拉利甩到無車鬥,一係就拉利自爆無車鬥
唔算 唐仔呢下同上年主席一樣玩法
出彎死都唔比油住
逼後面果個要縮腳
圖嬲鳩係因為琴日車隊sc果陣唔pit 完先嚟pit都算喇
靠自己追得返上嚟都要比唐仔死守
唔嬲就假
除咗無咗個對手之外仲有因為個位係高速彎嘅run off
如果係無收車直指出去撞牆真係會好大鑊所以都關心先 (Max換完胎應該睇唔到個過程)
再者其實好多新一代嘅車手私底下其實都fd底
就算點鬥WDC都好都唔會想個你識嘅人受傷嘅
Max: 你哋唔好咁啦 我想鬥車呀
真心果句,Max 嘅直接反應似係fuck safety car 多過擔心Leclerc
不過至少完賽冇扯晒旗慶祝先
thanks 平井巴
我主要見佢係直路左右郁 (唔排除係因為鏡頭問題),所以先問
有冇可能其實只係和牛已經勁過氣
又咁講
AM 嘅pit 我唔覺得可以好似三大車隊咁輕鬆double stack
俾我都會叫牙祖入咗pit 先

本身以為啲車會2 stops
我圖可以咁勁試1 stop
有全場重播
1隻狗除外
SC個下唔pit圖我都睇到R頭
不過我估車隊係怕double stacking柒pit先咁安排
Master plan max試多幾次射唔出就會頹

今年大部份賽事應該去到鬥Strategy鬥車手,但係都變咗睇垃利柒
平治一號車手係有d氣焰
Double stack 柒極應該跌位少過Safety car 臨完先Pit啩
車距收窄咗咁多 仲要咁行咁耐先出到嚟
攞pole又唔似F2咁有分,max話你攞飽佢
呢兩場做返二號啦
識嘅
只要你唔柒就會有podium
Merc直頭咁樣昆咗個double podium返嚟

Pere💤
不過今年無論 Max 定 叻
都冇好似舊年 Max 季尾啲神lap咁
有種揸盡架車嘅感覺
Max 沙地個圈完唔到真係上年F1最可惜嘅事
地球聯合軍代入晒,大家睇都好緊張

上季真係鬥到最尾壓力大到癲 + max Q真係push到埋牆邊,個feel好唔同
跟住今年睇同一個彎,會型住個個都會埋牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞