[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
侵連烏克蘭都屌埋一份
除咗潛艇攻擊之外冇乜可能可以避得開歐洲入面所有美軍走去打英國
北極圈航線可以直接攻擊蘇格蘭
問:結果殺佢果堆人有冇俾MQ9斬首?有的話其實冇乜問題。

野蠻世界咪用番野蠻方法解決,佢哋都有心理準備為“聖戰”犧牲啦。

BTW,對待野蠻世界而家我愈來愈傾向用“完全隔絕”處理,連人道組織都唔應該過去,野蠻人咁樣對待文明人的友善,佢哋應該自生自滅。

極端d講,我係歡迎想做文明世界的人移居去文明國度,然後剩番d生番思想的人喺野蠻世界,就由得佢哋自生自滅。
佢屌啲咩? 幾時屌?
其實烏之前做好多軍火黑市買賣
暗底亦幫支&俄&美&做好多黑錢活動
又有科技情報Dxx野
sor漏咗
美國d鈾多到用黎整貧鈾彈
所以侵侵之前咪屌鳩德國囉.
如果德國醒目, 頂得住俄佬, 就唔會搞到英國都被人入侵,
美國就自然唔需要出手.

拜登話要連結盟友, 結果烏克蘭出事, 都係要靠美國.
成班盟友成撚左屎咁. 當時侵侵真係屌得啱,
佢一竹篙打晒歐盟一船人, 原來船上無一個人無辜.
侵連烏克蘭都屌埋一份
佢屌啲咩? 幾時屌?
其實烏之前做好多軍火黑市買賣
暗底亦幫支&俄&美&做好多黑錢活動
又有科技情報Dxx野

正解
所以我諗起烏人我好想講嘅係,我支持烏克蘭,我都唔認為烏克蘭只有"cheap prostitutes and (唔記得邊樣)"。但以前同以後烏克蘭實係軍事大國,甚至喺波蘭之上。不過一般人唔會講「我國軍武好勁」。
(烏)持過核武,賣過咁多軍備畀人,軍事上冇可能係零掛。
而家更加比以前buff咗咁多。假如話Crimea要塞化,咁不如話埋烏軍都有成個要塞嚟打反擊戰。
俄國仲有d機會會換,但日後換成中共打的話唔使旨意有交換戰俘呢樣嘢。

對中共而言只要對自己不利,日內瓦戰爭公約都只係歷史文件。
https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4002745
https://twitter.com/new27brigade/status/1551235572714569728
https://twitter.com/new27brigade/status/1551111122258132995

烏克蘭一名官員今(24)日受訪時表示,南部大城赫爾松(Kherson)雖然目前仍被俄羅斯侵略者占據,但烏軍在南部戰線已吹起反攻號角,赫爾松必定能在9月底前重回烏克蘭的懷抱。

《法新社》報導,赫爾松地區負責人的助手赫蘭(Sergiy Khlan)在接受烏克蘭電視台訪問時表示,「我們可以說,赫爾松地區絕對會在9月份時被解放,占領者所有的計畫將以失敗告終。」

赫蘭接著說,「我們認為戰場上出現了轉捩點。我們可以看到烏克蘭武裝部隊在他們最近的軍事行動中佔據了優勢,正在公開向前推進。我們可以說,我軍正從防禦轉向反攻行動。」

赫爾松州是烏克蘭重要的農業區,緊臨著克里米亞半島。俄軍於3月3日取得了該州首府赫爾松市的控制權,它也是烏克蘭首個淪陷的主要都市。
得唔得呀
唔係射耐啲himars削弱俄方戰力先穩陣啲咩
雖然我知要趕住入冬前光復全境(做唔做到另外一回事)
射耐d俄匪會轉補給同後援存放方式,物理上補給線極限唔會變(都係大約80-100公里),但再射耐d意義都唔大。有冇發現呢幾日關於Himars炸毁彈藥後勤戰報少佐,唔係彈藥庫炸哂,而係俄匪改變佐存放同補給方式。

來緊himars應用方向,應該係配合地面部隊推進,提供火力支援。
俄匪係50步,中共將會係100步以上,最少俄烏雙方真係有交換過POW幾次。中共?唔公開全球直播處決戰俘已經叫做文明啦。

50步同100步差天共地
中台如果開戰係好難有戰俘, 海空戰多.
如果美軍落場打, 中共無可能羸
非洲咪係囉,但中東唔得,
先唔講石油,航空同航海路線你唔可能唔理中東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞