[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
唔知, 目前冇足夠資訊判斷, open source只睇到結果. 過程係點唔夠料推演.

推演到過程, 先知點解負責防禦的s400會冇反應.
本身話ATACMS 最大碌,應該係最易攔截到
同莫斯科號情況相近
係, 連最大碌的ATACMS都攔唔住(HIMARS每次只能射一枚, M270每次射兩枚), s400真係收得皮
ATACMS唔通同戰斧一樣, 識貼地飛避雷達?

冇聽過ATACMS有咁黑科技喎.
唔係講貼地飛,係講個防空系統冇料到
其中一段片,近乎同時中兩個倉,一粒都攔唔到
唔係流到咁嘛

莫斯科號主要係海王星飛彈本身已經係貼海平面飛, 就算雷達detect到其實都係好難攔截. 好似反應時間得幾廿秒, 更何況當時烏克籣有野引開莫斯科號注意+射雷達難以掃到的死角(莫斯科號用的唔係360度全天候雷達, 會出現死角).

照計s400預警雷達點都冇莫斯科號咁流, 所以巴打提莫斯科, 我就想一係烏軍引開s400雷達注意, 唔係就係ATACMS有貼地面飛行避雷達掃瞄黑科技.
其實唔明點解連烏方都要否認今次攻擊克里米亞空軍基地?
咁俄佬軍火質素的確係唔穩定嘅
烏南反cup究竟幾時啟動呀?又話炸咗條橋駐Kherson俄軍已被孤立,同埋俄軍啲彈藥庫好多都已被HIMARS摧毀,咁而家究竟等緊乜呀?跟據呢度提供嘅可靠資訊,俄軍士氣低落,死傷慘重,軍備落後,兵員不足,補給困難。對比之下,烏軍士氣高昂,死傷輕微,裝備精良,兵員充足,補給充裕。點解仲唔揮軍長驅直入光復Kherson?而家大量駐紮係Mykolaiv週邊嘅烏軍係咪放緊summer holiday?
就係要斷埋佢D軍火生意,廢到咁班中東佬唔退貨先奇
土耳其之前仲 為左s400 同美國反面
申請退貨未
唔想公開講收左ATACMS
土耳其嗰嘢真係好戇鳩

應該本身會怕俄羅斯嘈,
點知俄佬自己認左頭
有冇呢單食煙搞爆炸既meme圖?
俄羅斯食左死貓
佢on9喎
f35美國佬真係可以名正言順唔比
你不如等睇啲俄狗食煙食到成個烏南彈藥庫爛晒先啦
成四五個imapct point 都話係意外

仲要咁啱炸爛曬最先進既su30
有d講法係慢慢拖長打
等你重新補給再炸
玩消耗戰耗盡俄仔
呢d玩法應該係美國想咁做多d
如果無限有海馬斯好似睇住俄仔黎食咁
完全唔急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞