[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
台灣舊年訂啲himars 都要2024 收貨,m109a6 直頭俾人cut 單。買新野唔係二手喎。
睇情況, 如果局勢番到去以前二戰情況=三戰規模全球性戰爭, 美國真係可以再向全世界示範一次何謂"戰爭機器".
冷戰彈藥草左好多 ga 唔可以用二戰個標準去睇

同埋個類火箭真係舊技術來 大把倉底貨
已經打左五個月
無彈 唔好理佢有無維護同舊唔舊。俄羅斯如果淨講彈藥仲真係有排射。

真係真係差唔多無貨,佢最多退軍扮大方同人道問同你講和。精神階段贏利,佢而家跟本行緊鳩射焦土政策
你意思無炮定咩 坦克真係比人打得7788 但炮企前線十幾公里外好難打得哂,又無大量空對地作戰,d火箭車仲要on9都識用 總之炸爛哂成個城得。
冷戰之後除咗臭閪蚑那,以色列同南韓之外,全世界既國防工業都萎縮既啦
今鋪歐洲係遲頓左
之前既强硬回應係cut 天然氣同退出太空計劃,
下一個强硬回應會係咩?
唔賣伏特加同魚子醬俾歐洲?
除非用炮彈擋炮彈
任個制導武器防炮彈都係唔化算
佢會cut左俄國prostitutes輸出
真係會世界末日

斷俄妹供應既話,
最後大贏家會係捷克同匈牙利

捷克應該算係美俄之後最大既歐美AV片出口國。
捷克啲片唔好睇
喂,講兩句笑話好啦,唔好post片
先唔討論三戰規模=核戰機率有幾大
假設全球性常規戰爭
1. 戰爭嘅速度同烈度,即使場仗可能打會幾個月甚至一年以上,普遍理論/wargame都顯示頭幾星期足以分勝負,佔上風一方只會繼續將雪球越滾越大,唔會有足夠時間生產新裝備challenge佢
所以美軍要咁大個stockpile,you fight with what you have
2. 複雜性
今時唔同往日,以前阿豬阿狗間汽車工廠都可以幫手做飛機,而家啲複合料除咗本來aerospace行頭之外仲有邊個會識搞
3. 軍工業流失
DoD:喂,可唔可以將DDG產量倍增,短期內想要多幾隻
美國造船業:
點睇克里米亞都唔係短期甚至中期內需要步兵入既地方
其實最好係斷大橋,然後收復烏東
克里米亞真係final boss
唔驚後門咩?
啱啱睇返FH70 仲重過m198
有得揀先再諗,連執返嚟嘅俄佬武器都敢用,仲有咩驚
有後門嘅應該係原版個OS,出面已經有唔少方法可以ROOT咗佢裝過套乾淨嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞