[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
烏東,布查,馬里波,果度d平民連喊的時間都冇就俾佢哋d恐怖襲擊殺死,仲有蘇聯特產強制遷徙。

呢d帳都未同佢哋算,仲未計佢哋好多人係俄佬非法入侵克里米亞後的非法殖民,而家走到唔係烏軍光復克里米亞後再俾人趕走咪執到。
唔好意思
我想問下 克里米亞爆炸個單係咩事
點解會有食煙既meme?

係食煙引致爆炸?
定食煙曝露位置?
唔係食煙起火咩
點解要走
俄佬D propaganda 成日自相矛盾
俄空軍基地比人炸 但唔可以認比人炸
如果唔係就會比人知防空系統防唔到空
所以話係先生疏忽搞到大爆炸
炸咗10部飛機
唔好意思
我想問下 克里米亞爆炸個單係咩事
點解會有食煙既meme?

係食煙引致爆炸?
定食煙曝露位置?
俄空軍基地比人炸 但唔可以認比人炸
如果唔係就會比人知防空系統防唔到空
所以話係自己疏忽搞到大爆炸
炸咗10部飛機
之前吹太大話炸克里米亞 等於開打WW3
而家落唔到台
因為上次莫斯科號又係死要面話係因為有人食煙著火先沉
今次又係話有人違反消防條例(食煙)先引發爆炸

用腳投票身體最誠實
23部
炸埋黑海艦隊啦
俄羅斯D煙頭原來有咁大威力, 大殺傷力武器.

俄羅斯香煙就快同共產中國製造齊名(中國造的會爆炸).

鬼才相信佢食煙爆到咁
普京幾時會發爛渣
咁落去跟本等死
慢慢比人磨
正路佢唔會忍比人咁屈死為止
好耐冇跟
主流媒體都冇乜講
咩環境
[D170-] 抗俄衛國 134: Slava Ukraini 克里米亞俄空軍基地被轟炸 至少摧毀20架軍機
https://lih.kg/3109269
係"香港"主流媒體冇乜講. 香港D媒體直家連Pelosi後續的演習等等都少提啦, 已經全面淪為中聯辦下的propaganda.

其實呢個年代, 主流媒體的功能剩番利用佢哋的專業同資源做fact check同請專家上來節目做專業分析, 要最ad-hoc的資訊肯定係社交媒體 (主流媒體因為要fact check過先出得街, 速度上一定比社交媒體慢), 但社交媒體資訊要靠每個人自己的經驗自行比對, fact-check.
[D170-] 抗俄衛國 134: Slava Ukraini 克里米亞俄空軍基地被轟炸 至少摧毀20架軍機
thanks
克里米亞一定好多俄佬俄妹食煙
上一支煙個牌子係Neptune
今次個牌子係Himars
俄軍打到烏東打到無力, 雙方都失去好多部隊, 膠著.
而家烏仔成日用新玩具打爆俄佬啲彈藥庫同重要設施,
今次克里米亞都係.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞