[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
咩飛機射
波蘭批Mig-29?
新27有分析, 枱面上烏克籣應該冇載具用到AGM-88, 咁就只有兩種可能:

1. propaganda/fake news
2. 美國同烏克籣收埋佐D黑科技/新概念借俄羅斯試, 而冇出現喺清單上, 烏克籣戰場唔係第一次出現援助清單上冇list的武器.

睇大家覺得係邊個case啦, 目前唔夠info進一步判斷.
烏克蘭分部都正常,係總部痴咗線
總部=離地撚

叫親總部的10個有9個都係不食人間煙火, 剩番果1個係無能.
一個涼冷氣一個捱炸彈緊係有差別
美國同烏克蘭實否認, 無得FC. (頭盔)
個人相信係後者, 無理由唔搵俄佬試新玩具
唔出奇,理論上Mig-29唔應該射到北約制式飛彈,但波籣果堆係北約化佐的魔改版本,有古靈精怪玩法一d都唔出奇。
click入去睇真啲佢個講法
AI冇認到錯架
個report係正確嘅,我地冇屌錯烏克蘭架喎
不過對於份report導致你地班mob同troll咁玻璃心
唉循例講聲sor9ly lor
翻譯: 我為呢份report"感到遺憾", 但我唔認為呢份report本身有問題.

我的結論: 班左癌冇撚得救, 人類毒瘤
某程度佢哋價值觀 = 唔認為"總之使用武力就係錯"的價值觀有問題, 雞同鴨講, 完.
重點唔係段片本身, 而係佢貼出黎嗰時既文字描述.
你好地地話佢有運輸困難上唔到前線, 其實無問題.
又話咩貪污, 又講啲捕風捉影既流言, 呢啲先係被人屌既原因.

唔止撤回, 係要公開道歉.

國際特赦嗰單都係. 到底段稿係邊個出, 邊個編輯, 邊個係負責人,
要查下呢班人有冇收過俄國或者中國錢, 佢地既配偶係咩人.
搞咁耐先收回
https://mobile.twitter.com/DarthPutinKGB/status/1556547784031223808

有啲野就算道咗歉都係damage is done
何況AI只為report傷害到你弱小心靈道歉
冇為唔專業唔理後果道歉

睇下俄狗官方啲反應
俄狗而家講到明話civilian house係legitimate target
可以預見以後更加放開黎射
AI絕對要為之後烏克蘭平民傷亡擴大一定程度負責
重點唔係道歉, 係要dig out邊個有份出呢個report
每一個人都要dig out出黎.
其實都唔洗dig out, 大把美國KOL/政客撐俄羅斯。

Don Trump Jr., Tucker Carlson, Tim Pool, Candace Owen, Jack Posobiec, Ian Miles Chong 依啲右翼influencer 公然奶俄都無人理

Rand Paul, Ron Johnson, Josh Hawley, MTG, Lauren Boebert 依啲直頭做埋議員添啦
NGO出咗問題你扯去講「啲政客都係咁啦」做乜
ngo 係美國影響力=0, 班奶俄influencer 個個都過百萬followers
你肯俾錢, 一億followers不是夢.
你肯奶共, 14億followers等緊你
譯錯/亂噏
原圖出處喺vk俄佬軍事group
amd 應該都係made in taiwan?
封裝唔係全部台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞