[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
total 3 架Mars2 (德國版m270), 10架phz2000, 5架gepard

話時話英國啲as90 同sky sabre 點解唔拎出嚟,反而德國比phz2000 同Iris T
今次之後德國貨應該失去競爭力
生產力弱 打仗時會斷你貨 又貴又唔係特別勁
邊鬼個會買
之後泡菜貨真係可以發圍
但南韓貨都唔會無德國零件
果批105mm炮彈比英國L119

分清D 英國今次增援155mm 炮彈
唔明你第二句,我意思係奇怪點解唔送咗155mm m198 先,105mm l119/198 射程太短
彈簧刀偵察版
M198比M777重好多

L119取代 122mm火炮會好D
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1551909226175668225?s=20&t=Y3bCWu6I2ACICVuJ8SDOkw

典型利益主義者,將政治外交當成單純利益交換籌碼。

不過睇呢條癈老,亦知道宜家的大勢喺邊一方。
唔係特別勁踩過龍
咁德國國防仲有乜可以拎出手
空一定冇

咪又係陸軍食老本豹2 PzH2000
對比美法系裝備又冇乜優勢

得坦克炮真係叫幾好

海就得潛艇叫拎得上手

波蘭都開始淘汰豹2 去海m1 & k2 算

大刀闊斧咁買唔知仲以為波蘭有石油
但k9 t2 主炮好似都可以國產自製

k9呢幾年好多國家買 好似搶唔少訂閱 又平又可以傾下技術轉讓
上網睇可以同PzH2000比較下
但南韓貨都唔會無德國零件
但k9 t2 主炮好似都可以國產自製

k9呢幾年好多國家買 好似搶唔少訂 又平又可以傾下技術轉讓
上網睇可以同PzH2000比較下
https://twitter.com/new27brigade/status/1551943523108536323?s=20&t=Pbku9KlFCMq8zNqpeJeX3Q

打仗唔係,亦冇可能1日24小時都喺緊繃狀態。

另外之前新27都報道過一段俄匪夜晚睇緊電影俾無人機偷襲炸。

即使喺激戰戰場前線,士兵都要時間休息。
整主炮部鑄機已經得德國先有,未計引擎零件
都係用車運,重量變咗無咁大影響,反而L118射程對比俄佬啲自走炮無咗優勢
而家有12部Hirmas? 同幾多部M270?

一個戰線起馬三部

南部,東部有lyzum, Bakmut , siversk 三條戰線

一條起馬要三部, 即9部
Phz 2000最勁係可以做到9秒射3炮,透過調整炮管高度3粒彈同一時間射落同一點,同時彈未落地已經走開走咗,完全唔比機會反火炮雷達
多數都現役非庫存 難抽取出嚟
呢部同法國個部都好用
引擎好似可以用英國貨 之前出貨比火雞比德國阻
之後都轉左英國貨
美國himars, 波蘭krab, pt91, 德國phz2000, 法國caesar 都係現役,何況as90 都差唔多退役,無咩機會再出場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞