[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
呢個有趣
好感興趣呢道有冇軍武器研聽眾
即刻醒神晒
醒神晒
支那宣佈完左演習就又番番去烏克蘭
本來有聽開, 之後愈聽愈唔妥, 加埋有相對更高質素, 更專業于北辰, 張延廷將軍的評論, 而家幾乎冇聽.

特別喺呢幾日中共演習, 兩邊專業程度差距超明顯.
我都覺得最近軍武器研對軍演個分析差咁啲
俄佬最怕係畀人知S400防唔到海馬斯嗰啲飛彈。

300km 打過黎唔係問題,最大問題係擋唔到。加上烏克蘭開天眼,前線啲重要人物&設施就好似等畀人狙擊咁。

俄佬想喺烏南集結反攻,要儲人儲裝備儲物資,呢個時候畀人大巴車落去,呢個反攻應該打唔成。

呢次攻擊美佬好L古惑,首先烏克蘭打左啲防空系統,又坦白話你知我有畀HARM烏克蘭,到俄佬啲防空縮嗰陣,就打HARM 攻擊範圍內嘅目標,呢招明屈俄佬防空系統機。當然亦有可能係S400只係紙老虎,但點都好,呢個結果俄佬係唔能夠公開承認,尤其係一個靠文宣維持社會嘅國家。

另外,呢個亦係一個警告,台灣手上海馬斯都係配300km 導彈。
300km範圍都冇辦法做大軍團集結,一集結就俾烏克蘭用HIMARS打。
好似已經有人話s400防唔住atacms
雖然好衰
但今次試晒啲武器界限
https://youtu.be/EsC2PaTIo-E

以色列魔改應該贏
我又覺得, 有聽軍武器研係想聽下軍事消息多過軍事分析.
軍事野一般人其實知道個大概就得.

如果你本身係識軍事野, 當然係聽于北辰會專業啲.
無必要刻意去柴人地台.
可能冇開雷達或者畀人jam 左
邊有踩人, 巴打你同冰河巴一樣, 想多佐, 只係好客觀比較

真係要踩台的話, 我係會直吊, 唔會借D意, 明人唔做暗事.

只係提供軍事消息的話, 我自己會睇Twitter同其他open sources, 我更想聽的係"分析"同"點樣分析"的技巧, 經驗, 呢D先係真正有用, 增長學識的野.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞