[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
如果你枝砲唔夠猛,俄羅斯只會簽18小時有效時間的協議

對野蠻人首先要有砲,然後你枝砲要勁過佢哋,仲有你要顯示出不惜同歸於盡,陷星剷一齊攬炒都唔驚佢的決心,佢哋先會識驚。
其實係歐洲戒唔到俄羅斯能源,窮到西咁自然內亂。 歐洲班環保西間接做成呢個局面。
其實開番核電廠好過 你睇烏克蘭都係靠核電,唔係比人揸住個袋
係,所以德國依家都打算開番核電,但工業需要用天然氣做化工原料方面就冇得搞。

其實將來石油亦係一樣,即使唔再以石油為能源,大把化工原料都要靠佢,石油同天然氣的重要性,唔會因為佢哋唔再係主要能源而下降。

到時反而要擔心的係因為唔再作為能源導致化工原料要專登投資生產(而家大量工業原材料都係當發電時產生的副產品出售),成本反而上升,然後上升成本就轉嫁到消費者身上。
到時會出現一個搞笑情況:人類唔使再擔心化石能源問題,但日常生活消費品反正貴佐
真正環保係複雜好多:唔止能源方面,連日常消費,生產supplied chain都要係可再生,可循環同可持續,呢樣嘢比潔淨能源複雜麻煩n倍,講緊係大量supplied chain同消費模式都要改變。
緊係全部處決
開條綠色通道去基輔
全部準備受審
俾啲source睇下
俄羅斯正式承認台灣為獨立國家
肯留一粒春,俾佢走
一個中国前提下
即係俄佬承認一中一台?
俄狗sixth army
天然氣都有第二啲供應商,鈾直頭係比俄羅斯同哈薩克壟斷咗
等睇哈薩克脫離俄羅斯控制
鈾澳洲大把
法國啲鈾就由非洲入口
https://twitter.com/ralee85/status/1551005067028975618?s=21&t=i7QlJD9CI18bwh9PMtaT7Q

無記錯應該唔係最近嘅事,不過依家有高清大頭流出。睇相係被炸爛之前射咗好多飛,其實咁樣好易比敵人雷達定位。正路應該好似自走炮咁射完一輪就走,換地方上彈再射
地利問題好難完全脫離,之前唔聽話已經比俄羅斯cut 咗里海輸氣管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞