[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
HARM都係對面執到隻翼先認有提供某種反輻射導彈
炸Crimea炸得好
如果唔係比人周到 又會話係新型烏克蘭自製武器
天真個係你

你估軍隊真係封閉

有軍隊未出發已經有抗命,

新兵都會有鄉里 都有朋友,都識去索料

你又估俄羅斯人生活係個體制多年,真係唔知咩事?
用腦啦呀哥 唔通你想普京出黎講
烏克蘭用300km飛彈炸我地空軍基地
我地冇能力知道烏軍係邊 反擊唔到

咁樣?

國內政局 軍隊都要穩定
比人知敵軍勁過我 咁仲洗打?
幾大都唔認啦
咁堅
係咪改到連mig29都用得?
佢目標係咁啫,唔等於成功嘅
我又頭到尾都係講 前線俄軍點睇

你就自己扯東扯西
六個月要改裝一套系統 俾烏克蘭用,其實綽綽有餘
個就識完全唔同㗎喎
美國佬
Poland 呢批前華沙北約國本身已經有一批Mig29

無記錯, 美國之前都買過幾架Mig29

而美國科技同軍工業 做呢d改裝 唔係咩難事

同埋唔需要多,只要幾架,而且現在有戰果,就可以令俄軍唔會再輕易開防空雷達
暫時見主流理論係用HARM嘅Pre-Briefed mode喺地面set waypoint,跟住飛上去射

改裝掛點容易過要部飛機同支導彈溝通,只要部飛機可以指令個掛點安全咁放支導彈就得
聽講而家佢夠膽搵啲su25就咁入去空襲
長知識了
我就係心諗蘇製飛機電子系統,無理由咁容易同啲美國飛彈連接嚟用
五六月底開始,已經見烏軍經常放空軍聯機飛行既片段,而且多數聲稱係烏東地區拍攝
暫時效果有限

因為怕防空所以Su-25都係當飛行多管火箭咁用

即使HARM可能會削弱大型防空導彈嘅威脅,單兵導彈依然會威脅攻擊機
而且烏克蘭仲要連su-25都少
所以美國都話想畀a10佢
但又講真,無制空嘅情況下,用a-10都真係好危險
烏軍直頭話唔要A-10,指明想要F-15/F-16
買左s400果d國家應唔應該申請退款?
尤其中印伊朗
正常啦,無制空邊個敢用a-10
不過好彩美國都肯畀f-16,係唔知a/b定c/d
無事無事睇唔到睇唔到
如果美國想all-in就Block 50 16C

SEAD專用機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞