[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
堅定流丫,唔係好信囉
睇左頭30s

so cls
戰俘死咗應該係真,點死就。。。
好簡單,俾返條屍黎,一驗就知
https://twitter.com/militarylandnet/status/1552929318803734529?s=21&t=WjqO696HMIWpFAuYVkCnoQ

屌你老母俄狗真係恐怖組織來 炸POW營 扮係烏克蘭炸屌你老母 俄狗
如果係俄羅斯處決戰俘會唔會咁易比返條屍你?
Separatist authorities allied to RUSSIA say

唔駛睇,廢話嚟
唔俾即係有鬼啦,信佢?
重點係死咗40個戰俘,可以係處決咗之後搵藉口
覺得係俾壓力烏軍唔好炸佢多啲
本身佢就當咗pow係納粹會處刑嘅
有乜需要要再搵藉口
咁咪唔好俾囉

班俄狗都係要死架啦
烏東個班真係點都同佢死過 見三小國咁幫手都知俄羅斯班仆街幾賤
蒙古又咪支那種 好多年前中原俾外族入侵變晒雜種啦
冇聲點爆炸
咩無聲
https://twitter.com/initiumnews/status/1552982419149824001?s=21&t=D0AiqqcwMhajA0PBmoZZwg

zelensky 兩公婆上雜誌封面比Deep state 撚追住嚟屌
呢D都係PR之一
多D人留意番自己等於留意烏克蘭
on99
上vogue 依啲左膠時裝雜誌其實有啲多餘,本身依啲讀者都撐烏克蘭,反而令右膠更加憎佢
個tweet話no explosions were heard
始終冇可能面面俱圓
好似之前昭和天皇咁

雖然上時裝雜誌著住靚杉我覺得係有少少不合時宜
呢啲時侯樸素少少會好啲
唔係咁講
而家唔係撐唔撐問題而係關注度唔夠
時間拖耐咗自然多咗人麻木少咗人關心
俄狗啲暴行都好似只係echo chamber咁得啲關心嘅人先會viral
佢地出黎引人留意返烏克蘭係有意義
如果要走出echo chambers 應該要上fox / OAN / NewsMax / GB News
俄羅斯已經係咁, 他日中共開戰, 真係唔使旨意佢哋會守乜嘢日內瓦戰爭條約.

對野蠻民族來講, 所謂條約只係一張廢紙, 佢哋相信拳頭先係永恆真理.

睇埋尋日BBC one 直播的commonwealth開幕典禮, 我甚至認為某D非洲國家喺文化同價值觀的文明程度上, 比俄中先進得多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞