[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
土耳其同阿塞拜疆你當同一個國家都得

咩「一拍即合」
人地叫自己做One Nation Two Countries架
CBS真係好撚垃圾
咁剩低個70%去左邊?
如個真係70%,黑市武器直情水浸,周圍都NLAW同刺針
點知原來個30%係講緊4月個陣既物流問題運唔到上前線
咁人地又無話全部去黑市,部份係軍閥收埋啲武器比自己啲嫡系部隊唔比前線部隊
祝美國中期選舉之後,烏克蘭仲可以有美國兩院支持
依啲係垃圾左癌
https://twitter.com/BlueYellowUKR/status/1555987500459593730?s=19

受訪講30%個個人出黎解話 話30%係講緊個效率 點知CBS以為執到補寶,腦補啲武器去左黑市
中期選舉之後正常無咩議案會過到
有咩支持烏克蘭嘅議案依家過定先,唔好拖
環保都要考慮實際情況,根本歐洲唔可以依賴俄畜
似乎土耳其做左歐美既白手套
土耳其應該好開心, 然後劍指亞美尼亞.
派出, 志願者
呢兩個詞, 喺邏輯上係唔可以放埋一齊.

但對北韓而言又乎合國情
今次之後, 國際特赦會少左幾多十個%既捐款?
隔左個亞美尼亞, 就叫one nation two country
無左亞美尼亞, 溝埋一齊, 實會有衝突.
唔好忘記, 一個遜尼, 一個什葉. 相見好同住難.

呢啲口號, 係睇個地緣關係黎講.
https://twitter.com/afp/status/1555893955727745024?s=21&t=Zr9w-UPCp-OsOZwl4VWNcQ
土耳其用盧布買天然氣,雖然歐盟一早用咗
想順便呢度講下
AI事件喺sns度好多崇俄垃圾視為cancel culture叫人虛心接納批評
但呢壇野其實並冇cancel culture問題
cancel culture通常係講緊某個人因為佢嘅價值觀問題而杯葛埋同佢價值觀冇乜關係嘅所有工作
而家AI出事個位本身就係佢嘅專業出咗問題
cut捐款, 唔關cancel culture事.
呢份係AI既官方報告, 大家如果CUT AI既捐款,
係針對組織, 唔係針對人. 你做唔到野, 被人CUT捐款係好合理.
仲記得國際特赦會組織香港係香港ngo中唯一會出聲嘅
但係喺俄烏又成個on9仔咁
黑人肥婆
no,不盡然。本來呢個咁離地的所謂“專業”judgements就不能認同。

剩係睇一個fact(仲要個fact本身係有問題)唔理其他factors,點解要捐錢俾佢哋。簡單的if then else然後出report,我不如搵程式AI做咪仲好
左癌上腦,只理一個fact或者factor,唔考慮其他因素。

同“只要使用武力就係錯”一樣道理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞