[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
6部可以即刻比,剩低10部因為要重新翻新先要等出年
等佢地出嚟投降續個切J
俾住先都ok,其他check好再俾
德國武備鬆馳,俾晒先驚
切完後仲要路經一班索到扯旗嘅靚女(或者靚仔)先掟佢地入倉
咩事?
唔錯喎
站喺契弟角度諗:依家美國畀咗咁多軍援烏克蘭,拜登政府又咁弱勢,一定係千載難逢嘅開戰機會
契弟吹到咁大 佩洛西唔去美國咪好無面

依家契弟都一副攻台嘅樣 上面唔係呢幾個星期都吹緊咩?
我覺得呢單野只係畀多個藉口中共, 打就一路都想打, 只係中共有自知之明所以唔郁手, 唔理佢對外同對小粉紅吹到自己幾勁都好...
佩洛西去就去硬, 唔去即刻會畀人解讀為向中國示弱, 尤其是如果畀中共見到美國咁弱勢反而增加攻台決心, 但係幾時去同點去呢D都仲係可以斟酌
去左先為真
依家大家都係吹水階段
中國未做好開戰準備
準備好佢就開左波啦
https://twitter.com/new27brigade/status/1553293630974341120?s=20&t=mVoZZP_FQybGhrPeuGh2Xg

對住野蠻人,俘虜精神侮辱佢哋,比戰場上直接殺佢哋更令呢群爛命一條的人難受。

特別係野蠻民族好大機會出現以上的情況
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1553332592401084416?s=20&t=J5wHfZp_zERbSu-cythicQ

俄國入侵烏克蘭,技術上亦係支持恐怖主義行為=支持一個群體以武力達到政治目的/訴求,並傷害平民百姓。

唔以武力改變現狀,乃現代文明世界的第一原則,依家係21世紀,以武裝革命推翻一個政權的時代已成過去式。
即係而家佩洛西係想逼習總出手.
一係你就開戰, 唔開戰就同我落台.
點會落台
佢用民族主義論述, 而家你唔還拖, 即係無料到.
夠膽還拖就開戰.
巴打天真佐d,條數可以係咁計

習近平:美帝而家壓到頭上,所以依家大家要更加支持我連任,因為只有我習近平先能夠完成偉大民族復興的使命,只有我先夠膽正面挑戰美帝霸權。

仲有種種跡象,枝槍依家聽姓習的指揮。中央警備局目前都係姓習的,中共一直信奉“槍桿子出政權”,就係咁簡單

想知道習能唔能夠“繼續掌權”只需要睇兩件事:軍隊聽邊個指揮,中央警備局目前喺邊個手上。
雖然習帝的確係用民族主義春藥養大咗班小粉紅
但支俄係唔可以用民主陣營嘅運作方法去睇
唔存在要fulfill民眾嘅要求呢樣野
就算習帝今日轉風向話支那要做美帝隻狗都唔會出事
啲小粉紅嘅風向只會照樣跟住轉
一路都話唔好激嬲共產黨係冇用
佢準備好自然會打
共產黨係好小心民族主義
盡量避免激發啲人自願愛國
今日小粉紅可以自發愛國
遇到河南事件就可以自發反黨
所以最安全做法,係唔比佢地有任何自發性
當奴隸咁用就啱
冇source, 當係一啲笑話笑吓就算

俄羅斯telegram外宣出咗一個「肢解歐洲」地圖
Kingdom of Serbia真係笑到我痴撚咗線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞