[D149-] 抗俄衛國 133: Slava Ukraini All hail Saint HIMARS

1001 回覆
54 Like 3 Dislike
話放寬,不如話延遲執行,過左今年再搞
反正而家himas炸到俄軍仆街
你有石油無兵都係一樣
“烏克蘭的進攻迫使俄羅斯在被佔領的南部增兵”

烏克蘭內政和通訊部代表瓦迪姆·斯基比特斯基在接受《衛報》採訪時談到了這一點。

https://mobile.twitter.com/DI_Ukraine/status/1553993460704854016
船運來了,大家一定要睇片

https://mobile.twitter.com/new27brigade/status/1553965493039407104

成件事好搞笑,但俄軍應該好無奈
烏軍應該偷笑,而且瞄準緊
個封面澤仔繼續着佢呢半年黎都係一式一樣既陸軍Tee同陸軍褲喎。

着衫打扮呢方面澤仔PR 做得真係幾足,
呢半年新聞上未見過佢着西裝,
未見過佢食好野或搭靚車,
每次都係軍裝現身,
啲鬚永遠都留一執係下巴,
間唔中就會出入啲戰地醫院同前線後方,
就算接待肥波等等國家政要都一樣胡鬚加軍裝。
其實剃個鬚都係5分鐘既事,
而唔係前線根本唔洗着軍綠色衫,
所以都肯定佢呢個look 係PR多過實際需要。

仲記得佢岩岩當選時西裝骨骨塊面剃到青靚白正。
重點係, 新台灣國防軍事網你當係貼新聞twitter就算,
佢講野有時唔經大腦.
其實烏軍要炮軍soften up 一個被occupy 既大城相對比當初俄軍攻入去更難,因爲俄軍攻入去時住係呢個城裡面既係敵國賤民,死左仲方便班兵入城搶野,而且無自己既反抗遊擊隊或突種部隊,基本上見人就殺都無所謂,但而家烏軍反攻入去,入面又有己國平民,又有潛服既自己友,要炮炮都打中俄佬同唔傷自己友,真係好高難度。

以俄佬啲賤格成性,肯定將啲彈藥庫同指揮中心放係啲民居醫院學校附近。
啲人係有鬧唔係又鬧姐, 好似打仗就唔洗生活咁.
個個發晒癲去打仗, 唔發展返經濟, 個社會失衡, 仲大獲過你打敗仗.
你當廢紙姐,
最緊要國安唔會當廢紙嘛
幻想所有中國人入境美國都要簽署要求中共平反64聲明先可以入境
無現貨要翻新都唔奇既,
呢個世代,
個個國家都係將國防軍費掉曬去偵察,反恐,同情報戰上,
呢啲傳統全面戰爭式軍備,
點會諗到係2022年全球化世界會係先進國家用得着。
當年希特拉攻蘇聯其實都未Ready啦,
不過當年蘇軍已經囤兵左係蘇德邊境,
佢再唔打就會俾蘇聯攻先,
所以先會夏天開戰,
得幾個月時間攻蘇導致佔領莫斯科失敗。
老婆可能幫緊送雪櫃(烏克蘭贓物)個一等兵仔含緊,唔得閒聽電話。
正常應該用直升機/運輸機過河算,將敵人趕出火炮範圍後再搭條正式嘅橋
花拳繡腿掩眼法
硬橋硬碼真功夫
當年苻堅就on99姐
估唔到過左千幾年
紅毛羅剎鬼一啲進步都冇
我指係佢老婆
所以邊使驚烏克籣冇彈? 不如擔心俄佬唔夠貨打仲好啦
其實, 因為烏軍HIMARS數量有限, 除佐運唔到重型武裝外, 目前船運係會比過橋安全. 但當烏軍進入M777都可以打到第聶伯河的距離或者HIMARS數目再多2-3倍果陣, 火力密度倍增, 到時船運都好危險.

但俄羅斯睇來唔識將船分散運兵渡河, 都係on99咁喺條橋隔離集中運輸, 咁就當然變成HIMARS的靶啦.
俄佬唔夠貨正常嘅(除非共匪幫手整)

但只靠美國一個都唔會夠彈用,要歐洲都落場大手整
戰時大後方軍備增產, GDP GOGOGO

我都留意下英國有冇多佐D軍工廠工人positions
你只係睇到一條片,唔代表佢無
75k himars炮估計可以打幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞