[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
幫人問大家點睇aoc ag322qcx 同埋依隻牌子個mon 好唔好 唔該各位

黎緊諗住換新機, 張卡1070
玩開pubg, dead by daylight 多 (有時玩overwatch)
ViewSonic XG2401 我見條link推薦, 筆直都係3000樓下,定有其他建議?
如果係買係去門市買check晒好過直接訂?
唔該晒巴打
黎緊諗住換新機, 張卡1070
玩開pubg, dead by daylight 多 (有時玩overwatch)
ViewSonic XG2401 我見條link推薦, 筆直都係3000樓下,定有其他建議?
如果係買係去門市買check晒好過直接訂?
唔該晒巴打

正好過中
買完mon 多鮫魚巴就出現
想問下vesa mount既架有無咩推介,覺得原裝個架有啲阻碇(張枱比較淺) ,諗住搵到個岩款就換左佢
比較緊CH711同CHG70
70有144HZ同埋HDR
但我平時打機60Fps 已經滿足,為左HDR 貴小小買70 值唔值
大大u2715h vs u2717d 點揀好
Q3係咪又出新Mon
但我平時打機60Fps 已經滿足,為左HDR 貴小小買70 值唔值

值,打機60fps其實唔夠
Q3係咪又出新Mon

d新款出得頗慢
想要齊USB-C / 4K HDR / DCI-P3衣家一定要萬鳩幾,唔知要等幾耐先有可以買得落手既款
如果唔係input lag真係買個OLED TV當mon用算
多鮫魚巴,點睇Lg sj8000同 sj8500

值,打機60fps其實唔夠

但CHG70香港係咪未有得賣?
多鮫魚巴,點睇Lg sj8000同 sj8500

想買tv
想買個27吋MON 平時就咩GAME都玩下
係咪都係推薦Acer XB271HU?
定係仲有比XB271HU平少少又差唔多性能既MON可以推薦

Mola

Dell u2715h 但冇咗144

所以呢個價最好都係買XB271HU?
係咪都係去中央田到買 ?
問左包唔包0光死再check?
第一次買貴少少既mon唔係幾識check 有無教學

個網裡面, 係「常見螢幕缺陷」個位有寫光死點陰陽MON 既定義, 你睇一睇大概會明

有睇過下 但個SALES會幫我較做黑白三色MON比我CHECK定點?
去中央田買既話係咪佢標咩價就咩價 定係可以再同個SALES講下價
同埋佢唔肯CHECK完先比錢係咪已經可以轉頭走人
UHD mon睇戲
係咪都係樓主網果隻27ud69最好

推,見到多鮫魚巴打update 左隻U2718Q
但係換得呢d mon, ps4 又播唔到UHD
係咪要連埋電腦一齊upgrade?i.e. intel SGX cpu

唔係幾明
你買隻UHD+HDR 拎黎做咩?
打機? 睇戲 ? PS4 ?

睇戲,播4k uhd bd,應該會買27ud69
想問下播uhd bd 既配置姐
唔知有冇
請問HDR平時睇戲有無分別?定係要片源有HDR?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞