[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?

要75X75 Vesa 既mount or stand

有冇介紹?

我想問佢係點樣裝係個MON到

上YOUTUBE睇開箱啦
s2418h dell online sales $1899 3年保養,係咪已經做到最平?

腦場價黎
之前問過1699

邊度1699

有條友叫jachson既 自己撞下啦

今日撞到個jachson chen,佢都係話$1899
可能照買就算

但係s2418h 係咪得一個HDMI input?
外國dell 就寫1.4, 2.0各一
Sales就話得一個support晒 1.4 , 2.0
說明書就好似得一個

一個

如果PS4, PC 兩個都用hdmi 就要另買個hdmi switch?
換張desk好過 橫點用左4年
換張desk好過 橫點用左4年

經過改裝後我解決完 我同個MON距離仲有55CM
C27FG裡面本身有speaker?

記住check清楚有冇clouding問題,通常要播套片先睇到

記住check清楚有冇clouding問題,通常要播套片先睇到

電影果仲灰黑色先見到,全黑係好難分到

要點check法睇D乜
買左支臂 終於可以做廢青 係床上面睇片

又無乜

係床上打ps4/switch 大大個mon

又無乜

咁應該冇問題
PG279 $6300 心大心細

要點check法睇D乜

四邊有冇漏光(白左一撻)
PG279 $6300 心大心細

Xb271hu la

係床上打ps4/switch 大大個mon

兩樣都無
要個Mon好貼背後既牆 真係好難
對於香港唔少人既細枱(唔夠深)來講 係一個大問題來

依家買Mon本身既底座 非常大舊
如果Mon連底座 張枱畀佢佔左 40% 重要放Keyboard + mouse

一係鑽爛度牆 用wall mount
一係自行另購較細既VESA底座 但呢D底座都至少佔走你枱17, 18cm深
一係完全DIY Mon唔用底座 搵D物件 托高佢 再固定佢等佢唔好向前跌落來

要點check法睇D乜

安全

要點check法睇D乜

安全

因為我賴左少少野,不過唔易留意到

要點check法睇D乜

安全

因為我賴左少少野,不過唔易留意到

安全就好了

如果Mon連底座 張枱畀佢佔左 40% 重要放Keyboard + mouse

一係自行另購較細既VESA底座 但呢D底座都至少佔走你枱17, 18cm深
一係完全DIY Mon唔用底座 搵D物件 托高佢 再固定佢等佢唔好向前跌落來

無計架啦 好似我雙mon 如果唔月vesa 座張枱無位
上網問左dell sales報價
u2417h同s2418h都係1699
點揀好
上網問左dell sales報價
u2417h同s2418h都係1699
點揀好

s2418h啦

無計架啦 好似我雙mon 如果唔月vesa 座張枱無位

用vesa mount
可以貼晒咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞