[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
巴打求介紹
用開macbook retina 13" late 2013
想買個21-24" 既mon,mon要求窄框,色靚同retina resolution,平時執相,文書多,打code,炒股,打機只係打舊game ( gta sa, CS1.6, simcity4)

<24"而有retina DPI既mon只有LG Ultrafine 4K一部
而且2013既MBP好似個DisplayPort version唔夠,唔可以出4k 60Hz

因為睇開macbook retina mon, 睇唔慣見到有pixel 既mon

「retina」係好specific既密度,大部份PC/multimedia用既mon就算係HiDPI都唔會去到retina pitch
如果你只係想要ok夠密,多數24"-27"既4K mon都已經夠
不過再講多次,2013 MBP13"內顯唔夠勁,DisplayPort同HDMI都出唔到4K 60Hz

"DisplayPort同HDMI都出唔到4K 60Hz "即係到時唔夠清定有殘影?

得30Hz,算非常慢,動作會有殘影
睇片可能唔覺不過做野尤其mouse cursor會覺得chok住
打機無60Hz有人直程接受唔到
你呢個年代既MBP應該插2K mon會夾好多,4K只係一個option俾人可以出4K大電視睇吓片

如果2k mon 有咩好介紹

Ips
25" U2515h u2518d
27" U2715h xb271hu

27" va 144hz c27fg70
人口個C27Fg到左
人口個C27Fg到左

人口個C27Fg到左

賣單幾銀?
人口個C27Fg到左

賣單幾銀?

2646(包左150運費)3439HKD *1.3的話

<24"而有retina DPI既mon只有LG Ultrafine 4K一部
而且2013既MBP好似個DisplayPort version唔夠,唔可以出4k 60Hz

因為睇開macbook retina mon, 睇唔慣見到有pixel 既mon

「retina」係好specific既密度,大部份PC/multimedia用既mon就算係HiDPI都唔會去到retina pitch
如果你只係想要ok夠密,多數24"-27"既4K mon都已經夠
不過再講多次,2013 MBP13"內顯唔夠勁,DisplayPort同HDMI都出唔到4K 60Hz

"DisplayPort同HDMI都出唔到4K 60Hz "即係到時唔夠清定有殘影?

得30Hz,算非常慢,動作會有殘影
睇片可能唔覺不過做野尤其mouse cursor會覺得chok住
打機無60Hz有人直程接受唔到
你呢個年代既MBP應該插2K mon會夾好多,4K只係一個option俾人可以出4K大電視睇吓片

如果2k mon 有咩好介紹

Ips
25" U2515h u2518d
27" U2715h xb271hu

27" va 144hz c27fg70

更正返
C27fg70 行1080p
人口個C27Fg到左

呢隻包裝真係幾好
人口個C27Fg到左

呢隻包裝真係幾好

我行Display port/HDMI好?
人口個C27Fg到左

呢隻包裝真係幾好

DP for sure
人口個C27Fg到左

呢隻包裝真係幾好

DP for sure

睇下有冇樓魚講嘅問題

(依然存在clouding,ghosting,BLB既問題 + 後臂太過阻掟)
人口個C27Fg到左

呢隻包裝真係幾好

DP for sure

睇下有冇樓魚講嘅問題

(依然存在clouding,ghosting,BLB既問題 + 後臂太過阻掟)

點樣 check
個底座真係好撚左頂
個底座真係好撚左頂

個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻
個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?
用緊呢只, 不過唔知點解搵唔到3840x2160 resolution

個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?

要75X75 Vesa 既mount or stand
佢個底座點撚樣裝
個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?

有冇介紹?
佢個底座點撚樣裝

【液晶电脑屏幕显示器通用底座显示屏台式桌面增高升降万能支架27寸】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.ni5yVK?cv=Ohwn0btNn0m&sm=769760 ,或复制这条信息¥Ohwn0btNn0m¥后打开👉手机淘宝👈
想問下23mp68vq 插hdmi線無信號點算?
s2418h dell online sales $1899 3年保養,係咪已經做到最平?

腦場價黎
之前問過1699

邊度1699

有條友叫jachson既 自己撞下啦

今日撞到個jachson chen,佢都係話$1899
可能照買就算

但係s2418h 係咪得一個HDMI input?
外國dell 就寫1.4, 2.0各一
Sales就話得一個support晒 1.4 , 2.0
說明書就好似得一個
個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?

有冇介紹?

唔識呢D
s2418h dell online sales $1899 3年保養,係咪已經做到最平?

腦場價黎
之前問過1699

邊度1699

有條友叫jachson既 自己撞下啦

今日撞到個jachson chen,佢都係話$1899
可能照買就算

但係s2418h 係咪得一個HDMI input?
外國dell 就寫1.4, 2.0各一
Sales就話得一個support晒 1.4 , 2.0
說明書就好似得一個

一個
個底座真係好撚左頂

反智設計
自己換第2隻

點換,有冇門路?

有冇介紹?

我想問佢係點樣裝係個MON到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞