[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
前幾日買咗s2718h 諗住玩ps4 pro set好哂線 點知佢話唔支援hdr 而且唔知點解hdcp係用1.4 用唔到佢個偽4k同偽hdr 有冇人識搞

有冇用佢條原裝HDMI線
同埋要較返個MON做movie HDR/game HDR mode喎

我而家用緊ps4 pro送個條hdmi線

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

你話唔支援係咪因為見到MON右下角彈左個禁止標誌出黎?

係 而且起ps4 pro入面個影像setting 都開唔到hdr

你有冇horizon zero dawn個啲有內置HDR既game試下?

同埋要較返個MON做movie HDR/game HDR mode喎

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

係 而且起ps4 pro入面個影像setting 都開唔到hdr

你有冇horizon zero dawn個啲有內置HDR既game試下?

屌 終於得咗

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

屌 終於得咗

點得 講黎聽下

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

屌 終於得咗

點得 講黎聽下

原來未起個mon到噤返用hdr mode 柒咗

轉咗 都係唔得

屌 終於得咗

點得 講黎聽下

週經

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

屌 終於得咗

點得 講黎聽下

想知效果如何

轉咗 都係唔得

屌 終於得咗

點得 講黎聽下

週經

我一開始已經提左佢開
前幾日買咗s2718h 諗住玩ps4 pro set好哂線 點知佢話唔支援hdr 而且唔知點解hdcp係用1.4 用唔到佢個偽4k同偽hdr 有冇人識搞

試下用MON送個條線

轉咗 都係唔得

HDMI 有冇寫住2.0
正常應該係線既問題
等緊chg70
香港幾時有

中央田有
自膠,睇錯cfg
想問下買左benq ew2755zh 本身自己部電腦用緊舊機 cpu 用i3 顯卡係好多年年前既gt980 發覺個mon都唔係好清 係咪代表要換機?
放 全新c27fg70
冇光點死點
tg vanchun
咁多位ching
想問下1060推唔推到s2416dg
買左dell s2418h 打ps4,sales話有hdr,但搞極都開唔到
睇左第一板話係偽4k偽hdr,請問各位巴打姐係點?有冇得搞
買左dell s2418h 打ps4,sales話有hdr,但搞極都開唔到

睇返上面

同樓上巴打講既一樣 右下角有個禁止icon,解像度最高都係簡得1080p 已經set左hdr mode,ps4都自己轉左自動 救命呀各位大佬

睇返上面

睇左 求救 非ps pro 薄ps4
同埋game有冇影響?打緊仁王
我想買個27-28" 4k mon 打lol GTA5 NFS Far cry果d
我要求係非常流暢
我上佢個網睇話千其唔好買4k AN芒
但ips 芒又去唔到0.01反應時間,所以想指教下有咩芒可以滿足到我要求?
我顯卡 GTX980
周鳩圍都 無 vs g2401 貨
我想買個27-28" 4k mon 打lol GTA5 NFS Far cry果d
我要求係非常流暢
我上佢個網睇話千其唔好買4k AN芒
但ips 芒又去唔到0.01反應時間,所以想指教下有咩芒可以滿足到我要求?
我顯卡 GTX980

你不如留意下tn 同有無 dp port ,開到g sync 就得
ps. 自己google 有咩mon 係support 上面既野
想問下大家兩部會點揀, dell 24 4K vs Dell 25 吋2K
想問下大家兩部會點揀, dell 24 4K vs Dell 25 吋2K

4k for sure

4k for sure

但p2415q 有無adobe 100%RGB,2516D 好飲有
4K要有wide gamut咩牌子都要接近一萬
我都煩撚緊究竟點買,選擇係多不過一平少少就好多compromise
case: 買左iMac 5K 2017,拍住另一隻27" 不過只係2K (Dell UP2716D)
size外型同色域隻Dell都夾部iMac,不過IPS漏光,陰陽色,無4K呢d係想upgrade原因
隻mon仲要double duty俾埋PS4 PRO,姐係最好要4K HDR,低response同低input lag
暫時最接近既係LG 32UD99不過唔係27",後一步27UD88就無ARGB/DCI-P3,係27"又4K又DCI既Dell UP2718Q就太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞