[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
剛剛終於入左ASUS VZ279H
本來想買DELL U2515H
但係成22XX 自己平時多數上下網 玩下lol
2k未必需要 其實係機廢
去到腦場 見到呢個mon 又幾靚仔 就入左(敗家
請問想買個24吋 mon for ps4 (not pro) 同pc
筆直2千幾
需要雙hdmi頭

求推介

巴打 ips 24吋果D 應該岩你啊
仲有隻u2515h 可以望下

見樓上勁讚Eizo 呢個牌子
佢係咪冇 雙hdmi 款?

感謝各巴打
最後買了U2515H

Dell 出咗住25" 2k ips with dell hdr u2518h

U2518d先啱
Dell啲型號名真係好亂

唔怪得search 唔到
單hdmi? 不了

巴打 ips 24吋果D 應該岩你啊
仲有隻u2515h 可以望下

見樓上勁讚Eizo 呢個牌子
佢係咪冇 雙hdmi 款?

感謝各巴打
最後買了U2515H

Dell 出咗住25" 2k ips with dell hdr u2518h

U2518d先啱
Dell啲型號名真係好亂

唔怪得search 唔到
單hdmi? 不了

其實轉插咪得
係dell 問sales u2518 都係2800 5年保
但要死點六點先可以換
但出面貴成幾舊水可以即時check
點簡好
想問下意見LG 34UC89G 呢個MON 既意見
主要用黎睇戲上網同打機(非FPS類)
係dell 問sales u2518 都係2800 5年保
但要死點六點先可以換
但出面貴成幾舊水可以即時check
點簡好

U2518d 最平2386
Lg 29um58 用黎打PS4 出唔出到21:9?
定係揀番24寸 ips 較實際

暫時應該得order 1886 原生支持21:9
電腦用21:9就正
ps4 用會拉長左好怪
你最後都係手動較返16:9黎打ps4
如果你pc ps4共用一moon就買得過
淨係打ps4就上4k moon for future upgrade

ps4 用會拉長左好怪
淨係打ps4就上4k moon for future upgrade

我係諗住pc PS4 共用一moon
條片玩FIFA 都出到21:9 ,係咪係mon度set到

https://youtu.be/3yd2RyhbGVg

ps4 用會拉長左好怪

想問下意見LG 34UC89G 呢個MON 既意見
主要用黎睇戲上網同打機(非FPS類)

呢個144hz 唔打fps

ps4 用會拉長左好怪

佢拉長左架咋 啲野會變肥變矮

依隻mon大約幾錢入手?
小弟想買隻144hz月球 咁我想問洗唔要g sync 如果我d fps長期高於144fps
其實120HZ定144HZ好,如果筆直好小

大約幾多先 tn板144hz都唔算好貴
依排玩fps發現144hz mon好似同60hz差好遠,但係我見1080p 144hz有g-sync同無g-sync價錢差咁遠,其實值唔值得買g-sync mon?
如果我電腦基本上主打LOL , 耐唔耐打下 l4d之類
但係又諗住遲下會買ps4
咁應該睇tn 定 ips/va mon好
睇左個網好似ps4又唔洗144hz
你地覺得為lol 買144hz值d定為ps4 而買偏畫質既mon值d??
如果我電腦基本上主打LOL , 耐唔耐打下 l4d之類
但係又諗住遲下會買ps4
咁應該睇tn 定 ips/va mon好
睇左個網好似ps4又唔洗144hz
你地覺得為lol 買144hz值d定為ps4 而買偏畫質既mon值d??

睇你打邊樣多d咪買邊樣

依隻mon大約幾錢入手?

有無 4K mon 係無咁厚

張枱唔夠深 得50cm 重要放keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞