[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
隻u2417h 個2個usb hub 唔知做咩用唔到
插左上行usb線但硬係無反應
有無巴打指點下?
有無巴打指點下?

入menu睇吓有無USB input嗰項
我嗰隻因為有雙upstream所以有menu揀input
樓"魚"何時歸
多鮫魚巴何時歸
多鮫魚巴何時歸

仲形住佢係樓主
多鮫魚巴何時歸

仲形住佢係樓主

有無人知佢去左邊
有無巴打指點下?

入menu睇吓有無USB input嗰項
我嗰隻因為有雙upstream所以有menu揀input

menu energy 個頁個usb 灰左無得禁
係咪即係我個上行USB 有D 問題?
多鮫魚巴何時歸

仲形住佢係樓主

有無人知佢去左邊

無人識答
想問問dell s2418h 係咪行144fps? 我普通用黎打pubg,fallout4同埋csgo之類嘅中階game係咪都夠屌?(主要想嗰mon啲動作行得順啲)
displaycard係MSI嘅RX580 X GAMING 8G

s2418h最高得75fps
要144hz同畢直有限就買xg2401
想問問dell s2418h 係咪行144fps? 我普通用黎打pubg,fallout4同埋csgo之類嘅中階game係咪都夠屌?(主要想嗰mon啲動作行得順啲)
displaycard係MSI嘅RX580 X GAMING 8G

如果display card唔support ,係唔係都冇得set 75fps?
27吋打機同埋睇片二千零蚊請問有咩choice? 駁laptop

咁我想問xg2401對比起2418h會有啲咩輸蝕嘅地方?

唔同panel
Tn vs ips

唔同panel
Tn vs ips

如果我要流暢畫面就咪應該揀番TN MON先啱?

唔係 視乎個mon既refresh rate
s2418h dell online sales $1899 3年保養,係咪已經做到最平?

唔同panel
Tn vs ips

如果我要流暢畫面就咪應該揀番TN MON先啱?

唔係 視乎個mon既refresh rate

其實買邊隻先岩 我見樓豬條link話CSGO之類要流暢嘅遊戲要TN 但要高FPS就要IPS 咁我應該揀邊隻

重度fps玩家先會用tn
response time 做到1ms 無殘影
普通玩家咩game都玩而且有budget就ips 144hz
無budget又想要144hz先買tn
想買曲mon
LG 34uc99 好唔好?
s2418h dell online sales $1899 3年保養,係咪已經做到最平?

腦場價黎
之前問過1699
想買曲mon
LG 34uc99 好唔好?

2本身想買呢隻,但見到人話24吋仲用1080p 會唔係咁好,依家睇緊 29uc88, 但d 人又話呢隻曲率唔夠,不如買返平面好過

利申:仲未落腦場睇
Dell S2418h 同 Xg2401
邊隻用黎打機好呢?普通ps4,電腦geforce gt640,switch
差唔多價錢 1880 同 2180
有冇咩意見 呢幾日想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞