[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
各位大佬
小弟張枱得51cm深
重要放埋個keyboard

我想要個4K mon,由Mon背後個度牆 至 Mon正面 既距離,唔會太大,10cm內
最好得7~8cm
等個mon唔會太近我個人

有咩mon有咁薄?

例子︰

搵隻vesa mount既掛牆囉,貼到實一實
再唔係就搵個三幾吋高既枱仔,mon擺面KB擺底
c24fg70定ev2451
新手請教各位巴打,
睇緊29吋21:9,25吋 2k,27吋 2k
budget 3000樓下
普通pc打機同少量剪片
原本睇緊:
21:9 Lg 29um59-p,Dell U2917W
25吋 2k:U2515H
27吋 2k:U2715H
想問下巴打呢幾隻mon o唔ok?
同埋想問下U2518D係咪U2515H新版?
同埋呢幾隻最平幾多到?啱啱問過sales,
Dell U2917W $2999
Dell U2515H $2099
Dell U2715H $3199
新手請教各位巴打,
普通pc打機同少量剪片
原本睇緊:

2k 行27"好啲
有錢嘅話唔使諗2515h 直接u2715h or 其他
新手請教各位巴打,
普通pc打機同少量剪片
原本睇緊:

2k 行27"好啲
有錢嘅話唔使諗2515h 直接u2715h or 其他

因為得$3000,u2715h應該超budget
同埋想問下U2518D係咪U2515H新版?因為睇落幾似,係多咗hdr
點睇ZOWIE的240HZ MOON,好似黎緊又出個XL2546
係唔係仲未有大過30吋 有4k 又有g sync 既mon

尋晚整好,真10bit
愈大SIZE先愈出靚Mon,恰我屋細

尋晚整好,真10bit

外置卡? 用咩box
有冇巴打用u3415w? 仲買唔買得過?我見dell出左u3417w 但香港未有貨. 好似話panel曲率唔同左

尋晚整好,真10bit

外置卡? 用咩box

黑蘋果咋

尋晚整好,真10bit

外置卡? 用咩box

黑蘋果咋

巴打用咩mon?
舊mon壞壞地 成日有條線
禁一禁個mon 又會冇返
冇耐又出返黎

所以想問個新mon
完全新手
行緊i5-4460
asus 1050ti 4g
睇片 上網 LOL 多
budget 1200左右
同埋想問下 144hz VA 24吋 無推介

C24fg70(不過曲mon 24吋唔太建議)
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/17/213220_b3bbff6e3fbd970cc9f8b6c18fdb9a50.jpg[img]

尋晚整好,真10bit

外置卡? 用咩box

黑蘋果咋

巴打用咩mon?

LG 31mu97
等i1 display pro 特價買埋就可以收山
推介頁唔見有va 4k
請問有無巴打推介?睇戲剪片多
筆直5k 下得唔得?

以前有隻lg mon, d 色太sharp, 長期對準眼痛
而家佢個色版有無轉過?

27吋會否太浪費?
係咪要上到32up 先會靚?
同埋想問下 144hz VA 24吋 無推介

C24fg70(不過曲mon 24吋唔太建議)

點解唔建議
Dell呢隻U2718Q係唔係新出既?
http://www.dell.com/en-us/shop/accessories/apd/210-amlm
平過之前UP2718Q好多,照係4K HDR 27",不過無左10-bit同DP由ver 1.4降番去1.2,DCI-P3 coverage由98%降去81%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞