[#月球#mon#monitor] 電腦螢幕集中討論(7) 召喚多鮫魚

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
請問LC27H711QECXXK 是否大家講既CH711? 因為我見3星有部分型號無L開頭。有咩分別?
CH711係咪仲未開價

請問多鮫魚巴打可唔可以答我呢個問題

兩個問題都係, 香港永遠係最遲先有機, 外國/大陸已經有左一段時間

但請問型號前面有L有咩分別?
睇中左Samsung ch711好耐. 但網上仲未有人討論/開箱文, 去左中央田睇有貨但無display, D貨會唔會有伏/有問題?職員又話係行貨有保養
另外用緊N 卡 GTX 1070
佢個free syn 好似浪費左,我想要2K, Va panel, 27吋係咪無g syn 選擇
謝謝多鮫魚巴打

LC27H711QEC 只係個MODEL 型號, CH711 係縮寫

市面上2K VA 冇做g-sync, 所以冇辦法

通常新Mon 第一批會唔會有伏,出面賣到神神祕祕咁 其實咩事
S2718h 太高可以點搞

冇辦法, 冇得較高度

應該度完張枱既高度先買嘛

洗錢上淘寶買夾mon 支架

冇辦法, 冇得較高度

因為佢無vesa ,amazon 果d dell vesa mount 未有支援s2718h

冇辦法, 冇得較高度

因為佢無vesa ,amazon 果d dell vesa mount 未有支援s2718h

拎幾本書疊高張椅坐就得..方便又快
想買個27吋MON 平時就咩GAME都玩下
係咪都係推薦Acer XB271HU?
定係仲有比XB271HU平少少又差唔多性能既MON可以推薦
用S2418/2718h比pc 同ps4既點樣駁法?
每次拔插/hdmi switch/其中一部用adaptor 轉vga?
電腦節 d熱門mon其實會唔會減價?
去左中央田佢話xg2401少貨唔包0光0死點

肯定好多有問題既存貨

好彩忍左手
有冇巴打用緊U2718Q
想買27" 4k mon但27UD88又冇貨

呢隻好新,啱啱先有價錢
反而隻UP2718Q就出左一排不過應該無舖頭會入貨,太貴
衣家HDR 4K moon都仲要等吓,太少選擇,LG又伏味濃

用黎駁macbook順便差電 仲諗住lg幫apple出過mon會好d
睇均dell個網得U2718Q岩心水

要叉電買個dock啦,無謂因為USB-C限制自己選擇
LG嗰兩隻USB-C都好似有角落變色問題
Dell U2718Q同UP2718Q係比較合理價錢既4K HDR,但係太新等吓白老鼠先
好似淨番有HDR既係Eizo幾皮野嗰d ColorEdge款
用S2418/2718h比pc 同ps4既點樣駁法?
每次拔插/hdmi switch/其中一部用adaptor 轉vga?

我會揀switch

Mola

Mola

Dell u2715h 但冇咗144
UHD mon睇戲
係咪都係樓主網果隻27ud69最好

推,見到多鮫魚巴打update 左隻U2718Q
但係換得呢d mon, ps4 又播唔到UHD
係咪要連埋電腦一齊upgrade?i.e. intel SGX cpu
有冇巴打用緊U2718Q
想買27" 4k mon但27UD88又冇貨

呢隻好新,啱啱先有價錢
反而隻UP2718Q就出左一排不過應該無舖頭會入貨,太貴
衣家HDR 4K moon都仲要等吓,太少選擇,LG又伏味濃

用黎駁macbook順便差電 仲諗住lg幫apple出過mon會好d
睇均dell個網得U2718Q岩心水

要叉電買個dock啦,無謂因為USB-C限制自己選擇
LG嗰兩隻USB-C都好似有角落變色問題
Dell U2718Q同UP2718Q係比較合理價錢既4K HDR,但係太新等吓白老鼠先
好似淨番有HDR既係Eizo幾皮野嗰d ColorEdge款

多謝巴打 都係觀望下部U2718Q先
32吋mon 距離60-70cm 會唔會太近, 用緊24想轉27/32。 但32吋好似正好多
32吋mon 距離60-70cm 會唔會太近, 用緊24想轉27/32。 但32吋好似正好多

唔會 我2£距離55 覺得夠

唔會 我2£距離55 覺得夠

你用緊32?
打槍game 會唔會好暈
dell sales u2417h開hkd 1799 三年保 pricehk 有間賣緊1450 仲有好多都賣緊1799以下 咁應該去邊到買好﹖
幫人問大家點睇aoc ag322qcx 同埋依隻牌子個mon 好唔好 唔該各位
dell sales u2417h開hkd 1799 三年保 pricehk 有間賣緊1450 仲有好多都賣緊1799以下 咁應該去邊到買好﹖

DELL ONLINE好似淨係包3點?
出街買0死0光啦

用緊35吋mon得70cm覺得近得濟 試過90cm先fit
27吋70cm應該啱啱好 32吋都可能有啲近

Mola

Dell u2715h 但冇咗144

所以呢個價最好都係買XB271HU?
係咪都係去中央田到買 ?
問左包唔包0光死再check?
第一次買貴少少既mon唔係幾識check 有無教學

冇辦法, 冇得較高度

點解依個會無vesa咖
唯有張自己個人調高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞