[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
希望你團火唔熄

呀 仲有 得閒可以睇下google algo
順便問下你讀書有冇參加咩比賽覺得有用㗎?
肥方又要開新post
err 冇特別參加比賽
一人一個 推撚爆佢
比起for CV 想學嘢多d
google algo
嘩 咁深嘅
okay thanks anyways!
因為目測你而家個底都唔差 有一兩份intern係身

你keep住in 大agency ge pt位 gain hands-on experience 可能幫到你

好煩 望兩版都頭痛 充滿住新知識

不過三大出身 呢啲英文應該難佢唔到
thanks!sorry 有d伸手黨不過介唔介意講下大agency 既名,因為唔係好識search
如果係in 完之後,隔日hr打來話部門主管都覺得你合適
問多次你Expected salary同叫你補多啲資料
通常要幾耐先會出到offer,嗰陣佢就話要一兩個星期先有offer係咪正常
第二間公司出左offer拖唔到幾耐
所以想吹下個嗰邊個hr但唔知點開口
4A 直接search member list
淨低ge 想check係咪大agency 個人覺得可以從client規模同公司規模入手
明白!感激
always welcome
我都係覺得呢行啱我同好似幾好玩!都有睇開唔同stream,唔知香港同外國(可能移民canada/uk)出路點呢
一至兩星期算正常呀
第二間公司如果你啱可以都照應承
始終第一間未俾offer你都係乜都冇
了解 多謝ching 解釋
其實係想睇吓點樣可以嗌到expected salary
咁方丈就解釋原來打工仔無能力議價 除非係exceptional
而家自己唯有現實啲拎多幾個offer係手比較吓好過
唔係無能力,睇你值唔值姐

你勁嘅 公司都要奶你鞋底

workload 重係應該向上司反映

而唔係用黎r加人工
冇得加括號簡直係遺憾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞