[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
你拎出mean 人既個道氣
夠做架喇
其實呢, 如果單野大, google 都已經會有....
大約一個月, 有得傾咪得
做乜要自爆咁多
唔係講左會出事, 係講黎借意義, 講黎做乜
唔係, 你估人地唔洗做野架咩....
長知識了
哭泣聲絕無意義 它不會扭轉分開的心意
正常拉呢, 就好大好大機會check 唔到
夠膽就靜贏

我無教你不誠實架, 我提議你老實的
外國回流名牌大學 中間有experience
拋嚿磚頭先
listed co doesnt mean a lot...
屌 有聲
你咁同要我做冇分別
最少你都有個framework DRAFT
我地大家一齊幫你fine tune, 會唔會好少少
plan 就我地plan...糧就你出
咁好扁咀架嘛....
大單既google, 但正常應該冇
https://youtu.be/ucWP5veJoX4

我成個系列都有講 interview 的~~ 去睇下吖
okay now go
咁熟句野
單打又點
mario 食左星星, 有菇菇怪衝過黎, 係菇死定mario 死~
你囉頂你
我已經唔係次次聽你開live 但次次聽你講呢句
yes, 大學Cert OK
你不如睇下我啲片先, 認真... 太耐冇玩過interview, 會生疏
唔一定, 如果佢有啲有趣既牌/ connection/ SPECIAL skills, 可以暗盤有啲Range
冇意義
大把人係咁
佢唔問我梗係唔講喇,但假於佢問個刻我得番一兩個禮拜咁我要唔要照直講得一兩個禮拜?

我驚如果我照話有一個月,到時要比employment letter就死?
通關密碼
其他唔講, 愛國表白一定要講
長知識
我廢J冇入過mt 有眼不識泰山
你話一個月, 之後話有得傾早走
咁到佢真係出offer, 你咪話可以1 星期返工咁
畫出腸 你都係老實好人黎
所以先更加覺得正路係冇bargin既能力

MT 啲價位通常都係fix死 唔理係名牌大學出嚟定係香港本地大學 所以先好奇點解會諗r價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞