[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
咁你都係要做架
你啲手指甲生得唔靚, 有囡囡肯同你拖手, 你係咪插袋?
冇個 - 靚啲? 你個名
好L 靚, burberry sneakers 奶茶格仔
He deserves what he gets真係最好既解釋
不過想知轉工俾得多過自己expected係點做到
我今日冇買~~
好隨心架喎... 買野貪個開心, 唔擇日
依家做緊嗰間公司做得幾個月,所以有啲擔心佢搞我
但迷你既就唔睇了 dont have the time for small things in life LOL
公司salary range min 都高過你expectation
搞你要用人情牌架, 清
呢個係最common 原因
(雖然我唔係
咁其實一開始西走咗就得啦搵黎攪
真係cls
魔鬼在細節
方丈想問下點樣有禮貌地追問HR幾時有結果
🤔🤔🤔咁其實開頭唔洗講咁多無謂嘢
直接出offer 咪得如果你比喻到買hermes
咁咪簡單得多
咁唯有溝多幾條女唔洗俾女神禁住砌啦
幫佢起機
有冇多少少背景
例如係你去到咩stage
First in 完話遲下可能會搵我ZOOM 再 second in,
但已經差唔多過左一個星期都未有回音
明,多謝方丈呢排盡量諗少啲
成team走剩3個 捱多一星期都想死 直情想拎左offer 放長假
可能會搵你zoom再second in

即係唔一定有呀冇回音其實可以直接打定輸數
不過如果你堅持想問
可以禮貌地send個thank you email 順帶問句幾時會安排2nd in嘅
要記住no response is the response
想問下叫你body check 係咪基本上已經請咗你
唔係 因為你未完成哂成個招聘程序
line chur 要人, 塞住line 把口先
又或者啲人急走
who knows
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞