Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
巴打老婆咁高質
有冇軍事迷介紹二戰board game?
Solo & long play time, thanks
Bg port 啱啱介紹 Company & Heroes
黎緊有2.0 KS back
CLS COB個project而家出埋all tile嘅miniatures

https://gamefound.com/projects/awaken-realms/castles-of-burgundy-special-edition/updates/13

有無師兄已經蠢蠢欲動準備all in
$267USD 好貴
Euro黎
仲貴D

不過依d有限錢
屋企嘅空間先係最貴
本身 back 佢第一個 all in 都少少肉赤,而家咁真係唔知back 唔back 好,定係全退算

買d 唔買d 衰過唔買
第一個all in = royal pledge?

我跟BG port 建議,back jor special edition + acrylic hex就算

嗰幾個城堡3D tile都仲接受到
但full 3D tile好似仲阻住我玩咁
拎黎收藏既遮 , 唔係拎黎玩
All in 實支持
變哂3d點抽
喺個袋抽完再換一個,好嘥時間
最近買咗逃離亞特蘭提斯 都幾好笑
巴打們有冇類似既仆街game介紹
仲有隻303 squadron
四海好傢伙 分贓遊戲 可以搶人錢 但如果俾人擋到就會俾佢搶番你錢
柯爾特快車 喺火車上打架搶錢
Mission red planet 霸位搭火箭上火星攞分
都係抽tile,係放既時候先轉成figure

破壞友情係系列
心動,但加埋成12kg
唔知會幾大盒
12KG 第時想放要交收都覺得惡夢
件野又大又重, 2隻手拎肯定拎到幾多步, 咩上身 又未必有咁大個背包, 要車接車去運送
不過如果 要有位收藏可以SHOW出黎係正既

咁樣係咪即係抄game/整老翻board game
D figure又會阻住視線
同埋修道院d技 3D tile又好似show唔到
佢多左塊board畀你放砌左既修道院tile,你就靠睇嗰塊board知自己有咩修道院效果
3D tiles over左,膠tiles 已經夠玩

呢到有幾多人訂左

今日試咗隻日系新game叫箱女
有啲似山中小屋
係4個人類vs1個箱女嘅非對稱對戰game
人類要係間屋入屋開箱收集道具
但係箱女會匿埋係箱入面
如果開中就會即死然後加入箱女陣營

最大特點係做任何行動之前都要放個token
如果放唔到就會即刻輪到箱女回合
暫時玩咗5~6場都未試過人類贏到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞