Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
有免運?
有無巴打back左Resist! ? 連運費38 Euro好似好貴
有無香港unmatched 撚
好玩,準備入volume 2, 點解marvel series比其他貴咁多
1.版權
2.新貨搶手
3.美術真係做得好,deadpool由其靚(但強度就
一舊水運費,等左成年終於返貨
出daredevil真係勁吸引
隻game artwork靚之餘個insert都整得好正,完美收納,唔會捨得掉啲盒,變相咁多盒好快冇位放
拎哂出去玩好重
黎緊出收藏盒一盒裝12個
兒童書展活動經常見到佢
上個post有巴打形容係對抗版花火
唔睇字可以係Amazon 入手嘅game大家有咩介紹?
我諗起之前睇介紹片有一隻Dive,海洋主題考視覺觀察嘅board game
將好多塊有唔同圖案嘅透明膠片重疊,然後要觀察估某d圖案(e.g鯊魚海龜魔鬼魚)究竟係咪係某一層出現再做部署搶分。片主話玩過時個個拎住個電話電筒狂照好好笑
https://punchboardgame.pixnet.net/blog/post/563434818

設計幾獨特,對我而言係屬於「原來board game可以咁樣玩」嘅類別

呢個類別仲有一隻景公主,用鏡子玩捉依因嘅二人board game ,好唔好玩我未試過就唔知,但睇介紹個設計真係別出心裁幾impressive
dive特別在於我開頭以為玩過既人一定100%屌打第一次玩既人,原來又唔係,我玩過咁多次都唔一定sure頭5層係啲咩
我自己就偏好D短時間
情書Marvel版
Welcome Back to The Dungeon
Sheriff of Nottingham
多數1,2行英文
基本上上網睇人玩一次已經
想問下呢度有冇人玩開Rummikub Twist?
Amazon嘅話花磚、深海探險都唔錯
Welcome Back to The Dungeon
Sheriff of Nottingham

依兩隻都有諗過入手,welcome back to dungeon重玩性高唔高? Sheriff of Nottingham 諗落玩果陣應該都幾好笑,2nd edition好似抵入啲,多咗啲 expansion
Sheriff of Nottingham 2nd edition我唔鍾意佢個畫風然後佢都係無improve個袋 都係好易爛 所以我最後係二手收左盒1st edition
前身hart an der grenze最正,係鐵盒唔係袋,不過已絕版
而家先知佢有前身
月頭見到樂瘋有返貨,果陣唔知韓版咁吸引
我見到ebay de 仲有HART AN DER GRENZE
個袋真係俾人詬病
2nd有啲改進同時又好多人劣評,搞到有啲掙扎
劣評應該都係畫風同D細緻位差左
welcome back to dungeon 冇故仔 都係成班fd互雷吹水game
push
幾有趣喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞