Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
13人係少選擇既,不過都有既
cartographer
welcome to moon
concept
two rooms and a boom
mascarade
wavelength
Party game好似無咩人提電車難題?佢寫max 13個人
睇game play都幾地獄係自己個邊路軌放好人卡+係對面個邊路軌放壞人卡+特性卡,引車長撞9對面,好快就一round
感覺好適合係係cafe落完單等野食個陣玩
https://punchboardgame.pixnet.net/blog/post/511578034

https://youtu.be/G5N8wgytX6o
我之前睇另一個game play覺得麻麻地,比較悶兩個鬥作一個理由,但揀撞邊個又唔需要理由全憑主觀
但13個人冇乜game可以揀
13人係少選擇既,不過都有既
cartographer
welcome to moon
concept
two rooms and a boom
mascarade
wavelength
知唔知香港有無邊到可以試玩吓?
多謝師兄意見, Destinies係咪未出中文版?
如果要full game 1round 好熟都好似十幾個鐘,未必岩去試。

想試上網有demo game 可以print and play 試。
唔肯定重有無其他新方法試。
柏龍今年會出
用tbt試玩
tts*
正正就係鍾意Agricola果種夠tight同緊張感
好多野要plan 每鋪變化又大
仲要好鍾意哩啲種田theme既game
烏鴉盒子運費都係150台幣 唔錯唔錯
睇reddit有人建議新手可以買Edge of the Earth (7循) 先 點解嘅?
因為新盒出

其實應該買咗新版1st 2nd cycle先會好啲,一嚟就買7th cycle啲卡嘅平衡會好奇怪
二循新包裝呢個月尾就會出,所以可以買住一同七循環玩住先,之後再補, 雖然我個人都係prefer 1234 咁接住落,會了解倒個設計師嘅思維進程
一般都係建議按cycle順序玩
隻game 跟本係鬥尻up
是咁的,最後我都係買咗bloodbrone ,玩落都ok,但係其他expansion 可以去邊到搵?連Amazon 都唔齊想要all in set ,二手都唔介意
唔止尻up 簡直係人品遊戲
因為車長可以無視所有理據 係針對你就撞你個面
成隻game 係無任何機制 落限制 純粹車長想點就點
除咗淘寶有無其他選擇,信得過?
Marvel zombie 有咩問題
我訂咗
咁無我嘅事都唔知算唔算好彩,我訂咗中文版
原本想要英文多啲,訂咗中文先發現,原來英文版未截
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞