Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
重有中文版marvel有關系列基本上大標題係唔會有英雄名嘅中文翻譯,傳說中連英雄名都有版權問題
哦呢啲無問題啦,啱啱以為係版權問題出唔到
想問下ahlcg core set 第一關, 如果全部investigator都被擊敗, 應該係計結局1定結局3
想問下ahlcg core set 第一關, 如果全部investigator都被擊敗, 應該係計無結局結局3
想問大家硬幣殼係邊度買,有冇d平既推薦
睇咗無結局先,佢會導返你去啱嘅結局
呢啲九成九都係鄰近地區出嘅就去返鄰近地區買啦
大家有無back Arcs
買base game 定 all in 好
最近睇緊三隻party game
Deception: Murder in Hong Kong
Coup Reformation
Shadow Raider

上網睇過點玩,未親身去試玩過,有冇人有評價覺得好唔好玩
純粹講Coup, 我覺得化妝舞會好玩過Coup 化妝舞會多啲野諗少啲鳩bluff 😂
想問下Arkham Horror LCG幾時加Investigator Starter Deck玩最好?
我無玩過化妝舞會
但我覺得COUP 好好玩
無乜所謂掛,都唔係好op
睇左化妝舞會rules
好似記憶力都幾緊要
我諗應該都係深淺問題,化妝舞會我玩過
Coup易上手易鳩bluff,化妝舞會要盤大家同自己身份
我打算新手取向多,比身邊fd易上手,所以考慮Coup
Deception: Murder in Hong Kong
俾提示果個好重要,俾完提示可以食花生
難唔難搵兇手真係睇主持,最主要係推理主持啲提示

coup同化妝舞會真係好似,化妝舞會可以玩嘅人數多啲,角色多啲,同埋化妝舞會唔會俾人淘汰,可以繼續鳩

Shadow Raider:未玩過,買咗仲未得閒開game,見大家話要買埋exp,多好多角色
我覺得好過狼人,起碼廢村都有用途
所以我睇緊Coup Reformation,多一個角色,同埋最多可以十個人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞