Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
Puerto Rico BGG complexity rating都係3.2
一係就 3.0嘅Castle of Burgundy?

定係要去到2.45嘅Wingspan先係輕中策
中係3,輕中我覺得係3以下.但至少root一定唔係,係中重.最好聽下佢講平時玩開咩game,會易d知佢想要咩難度
屌你
你地買game會唔會去邊度試玩左先?
dune imperium 啦,打仗同卡位都有
代理一/兩層
翻譯一層
之前台灣集資,我都有跟到,台幣2080包埋送貨到香港,兌換返等於港幣$550左右,計落香港落單貴三成
上1-2星期已到貨了,但未有時間開黎玩
閱讀理解game
有機會我都想玩
呢隻既英文版啲人話有好多出錯位
唔知中文會唔會都係咁
係喎, 前排搵又無
買多少少野就免運
2077又加左個add on 45usd呢個未必加了
ks有盒砌飛機 好吸引
我打算 開左PM 先再諗 , 呢家課左$110 仁至義盡
呢度/香港係咪好少人玩war game?
有冇師兄知道係boardgame鋪玩大約要幾多錢/hr
頭po有堆鋪頭link,你戳返入網站搵返佢哋個收費
啱啱睇左黑死城應該都啱你試下
其實之前係鋪頭見個盒覺得幾有型,估唔到隻game 係咁

//奪走無數性命的黑死病終究蔓延到了英國的布里斯托鎮,鎮上三輛原本用來裝載蘋果的馬車,現在載滿了鎮民,疾馳在死寂的街道,居民們試圖在瘟疫擴散之前搭乘馬車逃到安全的鄉村,而你就在其中一輛馬車上。然而,搭上了馬車並不代表安全,因為有些喪盡天良的患者會隱瞞自己的病情,以確保自己不會被丟下馬車等死。

如果離開小鎮時,馬車上載有染病的乘客,同車的所有乘客也將感染瘟疫而死亡,因此我們必須用盡一切手段確保車上沒有患者。如果所有人都不能信任,為了活命,即使將其他人都推下馬車也在所不惜!

被感染了當然要拖人下水阿☆黑死城 Bristol 1350-桌遊教學試玩
https://youtu.be/35fwDgGdxBo
我見無人開我得閒就開左新po,各位巴打請繼續

Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流
https://lih.kg/3060640
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞