Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
如果諗住喺Amazon買啲出名既game,例如ticket to ride,splendor,有幾易買到假貨
鍾意佢有故仔有探索feel
我就淨係揀amazon 供貨出貨黎買,其他商家就無買
我諗Amazon 出會安全掛?
簡sold by Amazon 一般都安全,同埋Amzon 買到假可以退
TG group 想招人出來玩boardgame
我地都係啱啱開始學想搵人一齊玩

好想玩nemesis 

https://forms.gle/3WToKbg5mZ37JFDu6
我覺得玩得好唔爽,得兩個動作太少
太睇運氣,有時一個神話階段連中三伏就死,骰運都好重要
同埋結局都好無feel,中間做過嘅事唔影響結局,過關都無乜成就感
之前試過起amazon 買ticket to ride 20週年版
寄到過嚟個盒爛曬 (佢冇用箱入住)
之後report番一換一 仲要勁快就寄返一副黎
想組固定團開jaws of lions
2-4個 有場地有game 但想要個有gh經驗嘅帶
啱啱喺amazon買左韓版modern art, 希望冇伏
不過佢target要去到好後先知 前面過程真係比較盲摸 bgg睇到有副gloomhaven又係話故事唔知兩個人玩唔玩到

邊到睇到?

拉落少少就見到
感謝, 都係因為想買bg先用amazon, 不過咁平反而要諗點湊數免運
無記錯 $40 美金就可以free shipping? 買兩款bg咪得
如果game group 接受到英文
amazon買game 真係好抵
直接簡啲唔太洗睇字味得
直接簡啲唔太洗睇字味得
你入 days of wonder 應該 100% 正版
之前見到隻happy little dinosaur ,覺得個種好可愛淡淡迎接世界末日嘅art theme好得意,但隻game設計一面倒負評
啱啱搵到呢隻doomlings,有d類似,睇完how to play都感覺正常清晰好多,雖然計分都係有d混亂不過佢都知個問題例哂step點樣分開逐步計
黑盒同金盒都幾靚唯獨普通版個盒好唔吸引,激死
https://www.kickstarter.com/projects/2028783415/doomlings?lang=zh
Amazon 成日特價+免運費,抵係抵買,不過同時都做低唔少local store,近年已經開始有廠搞local store 先有既promo
玖陣值得入手嗎? 可能因為無英文版所以bgg太少review
amazon翻版系列可以睇番呢個:
https://boardgamegeek.com/geeklist/254115?page=1
好玩呀,25~30分鐘一game. 美中不足係少左d interection, 不過好唔錯趁有貨好買,早排好搶手,唔知宜家多唔多貨
嚟緊星期六終於可以開到lockdown啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞