Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
話說我係到睇AZUL說明書

佢話有人完成到一行就完game

但計分個到話每完成一行2分

我唔係好明,如果完成一行就完game,點解仲有每完成一行2分依個分..?
比雀仔同貓夾擊,灰到爆
好不容易起到一個基地,又比蜥蝪KO咗,之後就起唔到基地亦到生唔到兵,灰到即刻QUIT GAME...
btw, 烏鴉盒子嘅嘢好值得入手
買咗復仇女神嘅收納,好靚
好想搵埋代工幫我油棋
可以一次過完成幾行 我諗係
Yes
因為有人砌完一行,都會玩埋成個砌牆phase先end,即係所有人都有機會完成一行或多行
I see

果然要玩過先知
啱啱重新玩第二關嘅石器時代2.0有啲問題
如果蜥蜴淨化你啲基地唔淨化鳥巢
貓又唔打飛鷹既話 應該係飛鷹輕鬆贏
自己學油
想問下Nemesis Lockdown邊度有得買/預訂??
認到Ching你上個post都係話買黎同老婆玩 你買咗邊個dlc?
岩岩見到root又好想入手好似好好玩 有冇巴打玩過手機版? 係咪同實體版一樣?
警世!

Root 係適合本身已經有BG腳既人玩

如果你係拉d "黎玩BG啊,好啊我最中意gathering” 既心態既朋友係唔work

要係會主動搵你玩bg個種先得,3個啊仲要!!!!!!!
2個開唔開到game?
兩個開其他算啦
佢個手機版整得好好
不過點都係實體版好玩
實體版可以一眼睇晒所有人既資訊同埋出口術
App版online等人行一步等到蚊瞓
caruosell d非實體店
Alliance爆發好強架… 我老婆之前同你一樣前期畀人圍
後期儲夠卡一round爆到10幾分返黎贏到
1 player
小動物次次都無啦啦爆上25 26分追唔到
請問下king of Tokyo dark edition 係唔係可以配power up dlc?
之前有巴打話好似有啲問題
啱啱睇bg port 話最好入埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞