Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
$1100咁癲,我見早兩年出個時d鋪頭都係賣$550
巴打玩左記得返黎分享下
啫係只有下回合我再打佢又避過?
咁好似幾屈咁
你得三個move
有張卡無左成段,建議入英文版
有無tiny epic 系列fans好佩服佢將D 大game玩法縮細
Share多個小朋友game髒小豬
我都係睇人地分享好似幾得意
卡牌無文字需求,要靠出牌整污糟自己d豬+保護自己d豬唔好被人洗乾淨+洗乾淨人哋d豬阻人贏
最快湊到三隻污糟豬就勝
D牌個邏輯好直接又好搞笑,主題個叛逆心理幾啱小朋友(目標係要做污糟豬而非乾淨豬

https://phantasia0021.pixnet.net/blog/post/228577642
之前睇bgport小朋友game top10條片好似有呢隻
有無ching 知道Mom同nemesis入唔入到卡套
你有無買Monza?
Tiny Epic Dungeon Solo 左好多鋪
Nemesis 入到
我就係睇完個條片最有印象係呢隻,夠曳
睇過不過自己興趣不大無考慮
我係借小朋友做借口買自己鍾意嘅game嘅衰鬼大人

反而你之前提過嘅flame rouge我有d興趣
愛你
一定要買Flamme Rouge,我無收到過任何負評
當然我玩開bg就知道隻Game決策對勝負影響有限
但Family Game無所謂啦

我都係用個仔做借口買Game

但個仔0歲
根本唔tiny鋪出黎勁多位
以地城game 來講好Tiny
MoM 都入到 但o的位要 執得好整齊
https://youtu.be/7csNghiK6EI
咁岩睇到呢條片佢負評左不過口味既野好難講
我都想入dungeon
上reddit見鬼佬comment都係like多過閪,但要贏通常都係要拎倒某幾種勁d嘅equipment先贏倒(solo)
同埋佢地話買埋story + poison expansion is a must咁濟
隻Game 本身難贏 好有挑戰性
個主題本身自己鍾意,之前喺ebay收咗副連peloton嘅2手
電話仲要有app可以set賽道,喺bgg入埋其他賽道
之後amazon買嘢順便入埋me too,但仲未同fb開game
ching有無入埋expansion? 同埋你個副係咪deluxe version?
唔至小朋友
同班fd玩 都好有趣
佢出過基本版加擴既 組合包賣
呢隻game都有擴 估佢唔到
隻game 好難玩,唔好彩連boss 都見唔到,posion 一般有強力效果但有反效果,必唔必要就見仁見智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞