Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
Sleeping gods 玩緊,我自己覺得好玩,真係打緊機四圍去explore,拎items解謎咁。戰鬥機制幾特別。地圖又大,如果想睇晒成本地圖d地方,要玩幾次campaign 先得

鍾意玩有故事既game同explore既都應該岩玩
唔該哂
搵左好耐都搵唔到project L
Amazon 有呀
我$1 跟咗,睇咗rule book 感覺係唔錯,唔太難又無咩運氣成份,重玩性都高。不過都係shipping 問題,佢再好似MZ 咁就諗都唔使諗。

利申:區域控制愛好者、非cyberpunk 愛好者
呢類game好鍾意呀,睇過啲review感覺都岩玩,不過加埋擴充差唔多成兩千銀,十五十六左好耐
擴充唔洗住
買左base game先,玩左舖真係有興趣先再買
果兩個expansion都係加大個地圖黎玩,而佢本身個地圖已經好撚大,基本上base game都好襟玩
睇過人d comment,都係話唔用expansion影響唔大
CMON出名買公仔送GAME
即係隻game唔會好玩?咁就考慮清楚先買了
808 sell隻魷魚遊戲咩料
Google無嘅
咁又唔係,ANKH 都係買公仔送game, 但ANKH都好玩
spirit island 啦
唔知點解會有人話似TM,玩落完全唔同,少少自閉既砌地圖加少少engine building card game,互動位主要係控制幾時trigger break 迫人廢牌同幾時追兩條分track,不過隻game 4人麻麻地,鍾意互動都係TM
主要係我同老婆兩個人玩,反而係驚會唔會太複雜好難教,但動物園個theme 又好中我地
玩開game 唔會太難理解,不過細rule 幾多同卡效要check rule book
係digital玩緊喇仲有無其他推介
Ark Nova都有啲心郁想買返黎solo
接受到digital 可以gloomhaven 一人多控
睇你地玩開咩 我同我女友完全無問題
佢規則量算係中策至中重策level
不過玩上去就唔會話好難決策做咩好 幾爽既
我個人好鍾意solo玩Fields of arle
一隻幾sandbox feel既工人放置農場game
我都 Back 左, 不過只會back core 唔會加add on
睇左rulebook 覺得啱自己口味
我有冇睇漏好似冇Panam?反而有Judy
要比錢買add on 先有

我未detail 睇隻game, 想問下大約玩咩?
真係唔買add on
佢應該有D add on/膠token剩係 ks有
最好買埋 唔係追唔番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞