Boardgame 桌遊討論區(3) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
玩唔玩到咁多
收藏加整理>玩
就算玩都係solo
好似買死1 set開心啲
個人太貪心
偏偏三個theme我都啱
係得marvel嗰隻仲觀望緊
你邊到買到魔戒? 我想買但香港冇晒貨
我覺得玩法同風格Marvel都差一截
都係Amazon 嗰啲
係街買一係無貨 一係貴成截
英文game amazon買平超多,免運費一個禮拜送到屋企
覺得棵樹好麻煩
儲黎 間唔時 打一鋪 差唔多 還定好多王 都係打一次
我諗住玩熟咗再買多一兩個英雄先再買大擴充

啲英雄擴充其實係咪睇有冇愛就得?

大擴充我諗住買星際特攻隊同thanos
大擴 抵玩d咁解

大dlc 5敵2角

鐘意玩可以買角先
多謝提醒
我有睇左桌遊街個review,成45分鐘都介紹得好詳細,都知道係有咩缺點
中文問題無辦法,就算我講故事可以睇英文講中文佢地睇卡都睇唔明英文
規則模糊呢點桌遊街都有講,自己人玩到時自訂返我諗問題不大最近要前後align唔好一時一樣
對細路黎講我講嘅就係真理
最後一點係我最大concern ,所以想收二手,就算佢哋唔啱玩都無咁浪費

其實都係想俾佢哋接觸認識唔同類型嘅遊戲。佢哋試完唔鍾意都無辦法嘅。我之前同佢哋玩個d都係無咩故事成份。呢類型遊戲巴打仲有冇其他介紹我再比較下?
結帳 中古桌遊仙境幽谷Everdell基本版(繁體中文版),在 #Carousell HK$350 呢度搵到 https://carousell.app.link/Tzh9MadL1pb

8小時出嘅post
咦原來呢個賣家就係我上個post見到賣大全套個個,佢依家將基本同擴拆開左兩個post賣

All in 喇唔洗煩
暗推marvel champion tg谷
狗衝了,thx
請問可以喺邊度睇到啲卡錯咩?
玩落發覺唔對路之後用app check,好似話代理有出卡表但我唔知喺邊揾
Marvel champion唔啱玩

但想問你啲卡盒喺邊買
Nemesis一開始唔駛講噤詳盡,可以邊玩邊舖墊講解
Root你一開始就要講哂4個種族,然後一邊玩仲要再補充/提返
呢排同個仔玩緊zombie kidz,佢勁鐘意玩,贏左可以黐貼紙開新關有新角色能力好開心又要用少少腦,大人都啱玩,不愧係kids game第一
鄰國某寶購物網站 1.2人仔一個
請問咩app ios 搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞