陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
仲要姜濤嗰時d所謂紅,只係班發曬姣嘅中女姜粉拎好多錢出黎做d鋪天蓋地應援咋
佢真係好撚on9

時勢造英雄,冇咩問題嘅。

但週期好短,草定多d, 好快過氣
係 賺藍養黃既威力
人地無話過唔同大陸合作
21年頭上連登話唔識會比人屌到開花
18年? 定08 年
嗰時最多咪鄭俊弘羅力威Level
就係運動之後又話本土後生仔要支持
後尾大量PR喺連登吹捧 配合埋新聞加反TVB潮流所以咪紅

乜撚嘢一九年之前已經上緊位 pop狗知唔知醜字點寫
你張圖表達咩?
可以抹殺19年6月前D廣告?
可以抹殺佢搞到show?
如果你張圖咁valid
佢真正紅係2021年中,即係唔關社運事啦
都過左高峰
而且而家已經冇咁紅了
但事實係咪咁?
睇親都笑到仆街
鏡粉 : 死廢佬 翻黎香港再講啦
佢無講錯

對比返90年代
真係唔得
屌你老味啦
明明係叱咤開始吹捧本土文化人
加埋193反tvb言論 之後成個台先開始多人睇
點撚樣唔關社運事呀 你條撚樣唔係話Mirror黃定藍問心啦
人唔係香港就火力全開
已經唔再曲線
佢扮盲定智障

張圖都好明顯
2021年前,無人識mirror
唔知佢講嘅多廣告紅,點得出嚟
其實成日舉Twins做例子
黑鮑點都算靚女啦
Mirror同MC真係令新一代唱多咗廣東話歌聽少咗支那歌 單單係做到呢件事貢獻已經比啲高質廢老圍爐高
The future belongs to the younger generation
就算歐美主流受追捧嘅都唔係陶生心目中嘅經典啦
宜家香港咁嘅環境咁嘅勢 將我地嘅語言傳承落去真係好撚緊要 影響力就係一切

利申:viu唔係黃係中資 Anson lo Jeremy好撚樣衰 黃偉文填Megahit寫優化係好撚有問題
真係驚出街畀人打
mirror 咁多廣告同fans其實已經反駁咗十九句依行係要真材實料
2019年–2020年:出道初期
MIRROR出道翌年即適逢香港接連經歷政治動蕩和2019冠狀病毒病疫情肆虐,因此在他們出道初期的2019年和2020年,很多香港人因爲沒有心情留意本地電視節目和娛樂圈而未有注意到MIRROR。[26]這一段時間對於MIRROR及其公司而言都是最為艱難的時期,成員們需要ViuTV以外的工作維持生計,個別成員一度無法負擔通勤的交通費,經理人花姐也迫於形勢走到幕前拍攝廣告來為MIRROR的發展籌集經費。
冇所謂啦 虛火賺到錢咪得 唔賺錢點發展產業
至少都叫養起左第二間電視台唔使下下得tbb睇

過咗幾年flop左又有新人彈起個陣
啲人話唔定又返轉頭吹奏mirror
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞