陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
問題係你真高質都話

但mirror嘅嘢我諗我唔會想新一代記得嘅,只有香港「抄襲」嘅本土文化囉
你唔好自己認知就講到係事實啦
好似屈黃咁,講兩講就以為係
根本19年都幾肯定佢哋只係叫開始有人識,未叫已經上位,至少我身邊大部分人都唔識,而且果時仲未有咁多人睇Viu

咁直接
你話有就有
連有料過佢地 台灣既SHE 10年都要宣佈單飛不解散
無料過佢地既twins憑咩
班柒頭皮根本死撐,睇敢言帝大條道理唔出貨唔退錢唔回應,仲有公然盜用品牌名賣翻版egg drop,都仲有狫婆死撐要俾家用,就知成班on9聚埋一檯

有圖:
淨係連登
全民造星2018年都推86個post 以上啦
點之後先開始有人睇?
Twins起碼以前歌入腦入屋大大細細都識
Mirror有邊首做到咪又係得班鏡粉識
紅咗6年都係虛火
知唔知2021 Spotify香港區Mirror上位年
串流榜邊位香港歌手排名最高?

唔係薑逼同Anal呢班後生仔
點樣推論到「真正紅係2021年中,即係唔關社運事啦」
事實係19年6月之前真係冇乜人識喎
廣告多就一定代表多人睇?
2019年我行過地鐵站睇電視未見過有鏡嘅廣告喎
如果真係咁受歡迎就唔會曝光率同話題度都咁低啦
傳媒數廣告又唔計?真真實實發生
講網上流量,2018 8十幾個post以上又唔計?

你講過乜撚嘢先
依家就話唔關社運事 嗰時又強調黃藍
咁叫佢地做返dancer
講唱歌仲衰過我幾廿條街都紅左咁多年
將90年代2000年初嗰種冇腦追星文化帶返嚟
的確香港樂壇一直係咁,你冇錯
果然係廣告從業員
根本係貪佢哋平又有丁咁多知名度先肯請佢地

所以國務院揼水請咗pr上連登吹佢哋黃,真係高

支那操控言論玩弄人心真係專家嚟
感情投射依招睇準香港好多人仲係民智未開,一擊直中紅心

舉著紅旗反紅旗
21年後,真係服國務院台mirror 同熱狗屎當珍
叱咤頒獎禮
條友做打手都咁低汁
viutv肯定出唔足糧
長唔等於多人

講真幾十個打手要推爆一個post真係半個鐘內嘅事
唔講以為得viu先做廣東歌
咁偉大得唔得架
好柒
靠政治情感投射?你話佢班fans係因為佢地黃先鍾意佢地?咪撚玩啦
真係靠政治情感投射既話紅到仆街既就係Kolor RB佢地啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞