陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
舊年Spotify最多人聽既香港歌手仲係Eason
唔係垃圾鏡
移民海外後

黃絲繼續關注香港既方式:追港星
藍絲繼續關注香港既方式:批評港星
駁唔到,跟住支持者會話佢哋好努力💪,不過,其實個個人都努力架啦
巴打心愛既翡翠台既前高層唔系咁諗wor

弱智鏡粉會話單春出道咁耐出咗咁多歌
唔應該同mirror比
mirror = 燒山(用作品說話)
陶傑 = 游學修(用把口說話)
咪又係笠水狗一隻

最叻就係食屎
咁twins算唔算黑歷史
唔同意 帶返起樂壇嘅係第二個
唔好見人唔出聲就係度搶光環先得㗎

2021 Spotify 香港最高串流量本地歌手
陳奕迅
林家謙
張敬軒
Dear Jane
容祖兒

但今年榜都玩爛埋
令所有獎項排行榜認受性變0
好唔好意思話自己幫左個樂壇
當多左人去追捧本地偶像 自自然然就多左人去留意同討論啦
咁樣都會令更多音樂人比人認識到
淨係講連登 早幾年都無人留意本地樂壇啦 咪又係開口埋口同一句樂壇已死
邊似得而家個個咁留意本地樂壇黎黎去去都係以前果班人有人留意,新人永遠無人問津
事實上佢地就係帶返起左個vibes,廣告商都搵返多左本地明星去做代言

你地話係抗爭造成,咁你地咪當係時勢造英雄,然後英雄再造時勢佢地有冇實力係一件事,但有人氣係無法抵抗既事實

利申唔係鏡粉,淨係欣賞Jer
廣告講到好易霸晒咁..
有需求就有供應架啦
你唔鐘意係一回事 但事實佢而家係紅
實有偶像派架啦

至於咩又藍又黃 全部都係你地主觀政治投射姐 人地乜都無講過
一兩個FANS/hater 政治投射就以為全部香港人都係咁諗
好心你咁柒就潛啦 你估除咗班藍絲鏡粉仲會有正常人認同你咩
Eason咁多年一直都多人聽,咁樂壇氣氛有幾耐好似依2年咁好?
青年偶像幾時賣過內涵
話Mirror扮黃所以班人先迷佢地
真係井底到仆街大撚把藍屍師奶都追佢地呀ON9
有pop子嗰堆人喺連登洗太平地。
香港移民式抗爭。
真, 咁多年重係最多人聽舊歌, 咁係咪已死?
乜撚野邏輯
起碼而家多左好多人留意樂壇新歌
影張相。。。。。完
twitter又無影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞