陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
屎同屎比
好嬲好嬲
無計 香港就係咁既料子 人地韓國政府會擺好多錢落娛樂圈 人地好似操兵咁操
逐點解釋返比你聽啫你話要重複洗腦歌咪話你知
點知你又變咗要代表作
其實你係要啲咩啫
定你覺得sorry sorry nega nega呢啲好扣人心弦
不如你諗清楚自己個論點先
193都撐埋 你真係賤種嚟
你當係一個party lor ,搞個party 令人開心有咩所謂

一個社會係需要開party 架啦, 就好似美國有super bowl, 香港定時有下依d 頒獎禮show, 都係一件開心事吧
抵你追垃圾鏡
呢個情況係實驗嘅stage幾?
只顧享樂不再生產?
其實Mirror自己都知自己咩料所以姜都日日話講要用作品說話,不過啲鏡粉可能聽唔明
夠你d毒撚賤格?
193同error 黃到金
自己上YouTube 睇佢地屌過政府咩先啦
我就係中意193講嘅嘢
有時d記者會放大某句說話
睇返影片根本就nothing
鏡粉: 我唔知 我睇唔到
大部份香港人都可能up得出四大天王其中一首歌

但大部份香港人up得出mirror並中一首歌?

心中有數啦
好嬲好嬲
你一台獨大咪可以當係Party囉
其他歌手當係派成績表,佢哋唔駛搵食?
淨係分開出道,一團12個分4年,每年出3個
咁4年內其他唱片公司新人食屎啦

即係好多嘢可以一齊玩,但唔好食咁盡,玩爛個生態環境
黃=大撚哂
格閪都唔屌得 要含到雪雪聲
就係有你啲死傻閪先比到啲垃圾上位
但你覺得佢講錯咩?就算當佢唔欣賞鏡=跟唔上潮流,難道佢講既其他野有錯?鏡出道都幾年,有料早就彈起,點會等到運動後突然紅起,除咗政治情感投射仲有乜契機
成班毒撚女都冇掂過就係度學人做樂評人
收撚皮啦垃圾地底泥
駁又駁唔撚到我
正一小丑 好開心見到你地唔抵得
旁觀者都畀你地屈做鏡粉 on9仔
中point
破壞生態相信係現時Mirror 最大爭議
佢地自己都知, 唔係點會一齊唱Black Mirror

但強者係遇強愈強, 一個惡俗boss出現, 話唔定係會催生真正嘅強者
你係有實力怕咩同佢地鬥 好似MC咁一樣跑得出
仲有cc畀左好多唔同類型嘅音樂人上去喎。。
Mirror只係佔左好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞