陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
我係因為巴士雞叫條片先識megahit
2020年尾VIU幫姜濤買左903冠軍開始, 黃絲KOL日日洗板出煽情POST
Mirror係 sell進步
下次跳番好=成功進步
再跳得唔齊都唔緊要
出歌!話有好多冤屈
捧Mirror既
一係就肥師奶
一係就中女 扮緊貼潮流
未聽過有後生仔女會追Mirror
大佬你打咁大段嘢駁都駁得好啲
“正想講呢樣嘢,佢行韓國男團就唔該至少出返D洗腦歌”

你有冇聽過“焫焫焫焫焫焫著”?
人地仲要用埋廣東話做hook

“我唔能夠講話首歌好聽,
但係你諗返嗰首歌,都諗翻起嗰個年代嘅自己做緊乜,
同邊個一齊緊…都算係一種集體回憶”

跟住你又話淨係記得啲人迫爆尖沙咀碼頭,咁其實係咪代表只係你唔身處喺嗰段集體回憶入面?

“一首就夠
但就係奈何mirror真係一首呢啲作品都冇想點

仲搞笑,你拎晒全部solo歌手嘅歌嚟比較一隊擺明行偶像派路線男團嘅作品係想點?你所謂嘅扣人心弦其實只不過係melody好聽,首歌hit得起,呢啲根本係好主觀嘅事,其實你可以話佢地嘅音樂唔啱你口味,而唔係成日話呢個唔識嗰個唔得,然後搬返一大咋自己年代hit嘅歌出嚟就當係證明到你講嘅嘢,咁樣同我地細個聽eason然後比老豆老母問乜嚟跟住話都係鄭少秋許冠傑好聽啲有咩分別?
屌你老母又係你呀
唔識聽歌就返支那叫雞啦
哎呀唔記得你係支持聲夢
戀童犯好心啦
眼紅mirror 就認啦on9仔
18年?
傻鳩鏡粉 比人話下mirror就嬲撚到震
明明你自己先最撚肉緊 我睇你就真係似睇小丑喇
人哋成分鐘都冇講過鏡唔紅
九唔搭八做咩姐你
哈哈 呢個po 引晒嗰啲平時勁支持tvb 聲夢 戀童犯死毒撚入晒嚟留言推po
如獲至寶咁
見到啲會員名真係好正呀 平時撐tvb 就係呢班人

好心你地啦
現實冇女冇朋友 上連登嘅任務就係反viu 反mirror 193
你地咁妒忌就做好自己先 執靚啲個樣參加造星囉 自己係7頭但又眼紅鏡仔愈來愈成功 真係好撚好笑呀

唔抵得viu 做得咁成功 搶晒tvb 生意呀
你地班死毒撚唔夠膽講出口妒忌mirror 就冇啦啦搬鏡仔政治立場呀 viu 係國務院台呀嚟講
好心你地收皮收嗲縮返去你老母子宮再投胎出世啦

佢哋嘅政治立場fans 好撚清楚
幾時輪到你地班毒撚指點江山呀 見到你地咁肉緊成日係連登屌真係好似睇小丑咁睇你地 日日鬥黃 實質你班毒撚根本唔係黃絲 扮黃鬥黃日屌夜屌 起你地會員名就知咩料啦

簡單回應你地班7頭on 9仔死毒撚:

坐緊監嘅民主本土派有好多都係鏡粉
毛孟靜寫信話香港人追mirror 係另一種情感寄託
岑敖暉話出返嚟要用真身加入鏡仔婚姻破裂關注組
無奈過咗台灣嘅手足有啲都係鏡粉支持viu

夠未?

你地班7頭跳到鏡仔一成再講經啦屌你老母
19年姜濤比狗豆
明明成個連登都係耻笑條偽韓柒頭
鏡粉話係viutv續牌條件

問番係咪得佢一間要續就冇人答
果班肥尸奶仲要茶毒埋自己啲小朋友
幼稚園班都要走去唱Mirror歌
viu仲買咗好多個連登ac
日日開反鏡post刷存在感
團團最多幾年貨仔。有幾多個真係紅足咁多年
再者啦
Mirror呢幾年都只係李家用晒旗下品牌
捧出黎既一隊野
扮到好多廣告
其實好多都係P記
自己Closed loop打飛機

你腦細係李家 我諗唔到你點樣唔紅
其實邊有帶起左,行內都知viu 低價谷廣告博曝光率,實質經濟收益邊夠以前娛樂圈多
真係帶返起香港樂壇?睇吓賣碟銷量就知
雞叫係咪本土文化
等睇今年年尾Spotify香港榜
舊年Eason仲係香港歌手第一
做埋佢哋口中藍絲嘅行為,做假打飛機
監就手足坐
錢就堆鏡搵
我冇所謂呀,監又唔係我坐
除左Jer 係有實力
其他果啲根本比夾硬棒出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞