陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
不出所料,pop子舊鏡膠跳哂掣
乞狗燒比你都鐘意

我想同佢講話:『志偉哥我真係冇話你,係啲傳媒炒作話我話你,我真係冇一句話過你。純粹係講個收視點嘅嘢呀!我好尊重所有長輩呀!我絕對唔係鬧任何人囉!』

隻乞狗笠水又鐘唔鐘意
你應該真係唔係鏡粉
似係燥狂白卡
屌你老母你收撚皮啦
從來連登屌達哥濕扒就係你地班死毒撚
屈晒落鏡粉屌做乜9?
連登毒撚扮黃屌黃鬥黃
鏡粉得撚閒理你地咩
連登最出名毒撚會員全部反鏡讚tvb
上面有人話批評鏡既就係tvb打手 又話韓團真唱唔店

依加就係韓團根本屌打12位
講政治 韓星講得多過你
作品說實話?人哋jhope首歌開宗名義講光州民主運動
spring day 屌政府貪腐、支持世越號受害學生
你班臭鏡成日攞政治光環 做過啲咩出嚟?
剩係識用啲牽強暗示比班粉絲打飛機
實則就奶共到出哂面

行為反智之餘 仲要拉埋韓星落水 唔屌你屌邊個
想問又關bts咩事佢段野有踩過bts?
係啦得啦知你地勁
上面有人話批評鏡既就係tvb打手 又話韓團真唱唔店

依加就係韓團根本屌打12位
講政治 韓星講得多過你
作品說實話?人哋jhope首歌開宗名義講光州民主運動
spring day 屌政府貪腐、支持世越號受害學生
你班臭鏡成日攞政治光環 做過啲咩出嚟?
剩係識用啲牽強暗示比班粉絲打飛機

實則就奶共到出哂面

行為反智之餘 仲要拉埋韓星落水 唔屌你屌邊個
帶你老母咩
18年出道本身根本無人識
唔撚係抗爭救左你地鏡狗, 你鏡狗屎撚過ekids
Kpop 有你呢d on 9仔fans 真係悲哀
學識欣賞其他人 唔亂屌 唔鬥勁 唔鬥黃 好難咩?
講鄭州加油算唔算政治?
貼埋post都可以話人屈鏡粉好波 ching
我睇唔到 我唔知道
袁國勇武
抵制tvb戰線被恥笑唔敢得罪教主
原來分化撚黎
係你地隊垃圾鏡成日拎BTS出黎出新聞打飛機
唔想同人比較就留言俾Viu知道唔好搵寫手寫咁多飛機文都要拉埋啲韓團出黎講
佢唔係笠水 佢真係講事實 睇條影片就知
你睇多啲佢訪問影片就知佢咩料 講野係咁
不如你講下 我哋應該欣賞鏡啲咩?

欣賞佢哋唱live走音?人地韓仔跳住唱用真音上F5

欣賞佢哋跳舞唔齊?欣賞佢哋將作曲填詞假手於人?

欣賞佢哋不談政治?人哋號錫開宗名義講光州民主運動、屌尻世越號事件政府既無能

二零一九年,蒙面法實施兩日後,jungkook twitter po左張蒙住面既相、相中面具呈現生氣表情
金南俊用「黃、藍、雨傘」為題既rap參加國際比賽

你班鏡狗去左邊度?人地韓星為香港既付出,仲多過你班「本土」派,你想我點欣賞?不如你講講
真白卡
無料就出黎就應該要收皮,全世界邊有人好似香港成個樂壇咁,唔得就死出黎扮撚晒歌星明星,夾硬用錢捧出黎唔會長久
你上得多連登就知d會員咩料啦
鏡粉邊得閒理我地呀
日日睇tg仲多過睇連登啦
Lm
喺香港嗰娛樂圈先咁病態
仲好意思屌大陸
屌你老母你有冇睇我打咩㗎
坐緊監嘅手足好多都係鏡粉
我冇叫你中意鏡呀 我都淨係中意2ne1咋
我係想你地睇清楚連登班死毒撚扮黃屌黃鬥黃呀
warrior都叫黃 喂你恰我唔識中文下話

成個歌 無論內容立意、定係MV既表達
都係講推陳出新、同抗爭差十萬九千里喎清

比你去到盡 都係superM首出道歌既類別
同香港、同社運、本土文化、抗爭
有咩關係?????
佢地早係未出道果陣,全民造星已經想打大陸市場
19年反送中發生之後,本地電視業起左重大變化
楷仔見香港市場可以搞先叫佢地留返係度扮下黃
遲啲通返關,有得上去奶人仔點會唔上

成班黃尸柒下柒下當人真係本土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞