陶傑:mirror只係虛火,又冇深度又冇內涵

1001 回覆
2194 Like 144 Dislike
唔同意 佢只係凝聚咗一班人去追捧
要帶起樂壇從來都係有料嘅音樂人 好似林家謙咁
而唔係業餘偶像
長期追捧佢哋只會返去 twins年代

利申:唔反mirror 你覺得香港有偶像文化幾好 只係覺得佢哋好業餘
其實我好認同
link?
佢意思係呢十二件野全部平平無奇
連佢地d名都費事記
分黎都晒氣
鏡都仲可以算數
error 4條友真係鳩捧出黎都有懵撚撐 要乜冇乜
真係唔識欣賞mirror, 啲MC, Gareth T, 林家謙都有料。
Mirror hard sell 到有啲煩
19當年光明頂都成日笑鳩南泡d星冇內涵嫁啦
點解要救香港任何既工業影視?
唔覺
一樣聽外國歌
mirror根本in joke黎
佢地畀人屌唔止因為廢咁簡單
成日抄韓團走韓風
但又掛住做廣告從業員,冇心練習,出到黎表演作為偶像派都唔合格

鏡粉次次都話公司冇資源
練習唔駛幾多資源,一間dance studio再請老師教,唔駛要幾多錢
本身都冇心做好一件事,仲提資源黎做乜

睇Mirror既感覺係一班業餘MK仔上台呃飯食,完全唔似一隊訓練有素既藝人
呢樣魯生點打飛機點請PR帶風向都係改變唔到既事實
嗰個pop子真係好肉酸…
一齊收皮算啦
永遠得一句愈反愈紅
但反左成年都未衝到出香港
人地用能力同成績證明到自己
即管睇下香港既Mirror可唔可以證明19係錯哂囉
咩呀,人地唔係亞洲第一,日常衝出國際咩?
香港樂壇加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞